TGB’liler, Madımak’ın Yıldönümünde Alandaydı

0
143

madımak anma4Zorlu; “Karanlığın Üstüne Sivas’ta Yananların Işığı İle Gideceğiz”

2 Temmuz 1993 tarihinde, Sivas Madımak Otelde, gerici yobazlar tarafından yakılan 33 aydın, İskenderun Havuzlu Çarşıda TGB İskenderun Şubesi tarafından anıldı. Havuzlu çarşıda basın açıklamasından önce saygı duruşu ve arkasından istiklal marşı okundu. En önde ‘Sivas’ta yandılar, ışık oldular’ pankartı vardı. Basın açıklamasına Vatan Partisi, CKD, Taşeron İşçileri Derneği, İskenderun Demir Çelik İşçileri Çalışanları ve Emeklileri Derneği ile TLB de katıldı.

Gençler, ‘Sivas’ta öldüler, güneşe gömüldüler, Sivas’ın hesabı sorulacaktır’ sloganları atarken, basın açıklamasını TGB İskenderun Şube Başkanı Ali Zorlu yaptı. Zorlu bu katliamın arkasında gladyo ve tarikatçıların olduğunu öne sürerek; “Sivas Madımak otelinde gladyonun kışkırttığı şeriatçı-gerici güruh tarafından yakılarak katledilenleri bir kez daha haykırmak için burada toplandık. Bu aydınlar Mustafa Kemal’in yolunda yürüyen devrimci, halkçı, laik insanlardı. Verdikleri mücadele ise tam bağımsız Türkiye mücadelesidir.

İşte bu yüzden bu aydınlarımız emperyalizmin hedefi oldular. Aydınlarımız laik Türkiye’yi savunurken emperyalizm ise ülkemizi ılımlı İslam’a layık görüyordu. Hedeflerinde ise Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet vardı. Onun için emperyalizmin istediği şeriat düzeni yani yeni dünya düzenini istiyorlardı. Şeriatçıların saldırıları ülkemizde ne ilk ne de son olacaktır. Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Necip Haplemitoğlu, Sivas yangınında ölenler gibi faili meçhul olarak kalmıştır.

Bu emperyalist uşaklarının unuttukları bir gerçek vardır; Bu gericiler ne kadar katlederlerse katletsinler, ne kadar yakarlarsa yaksınlar, ne kadar saldırılarsa saldırsınlar, bu topraklarda Mustafa Kemaller yenilmeyecektir. Karanlığın üstüne Sivas’ta yananların ışığı ile gideceğiz. Ülkemizi böldürmeyeceğiz, Sivas’ın hesabını mutlaka soracağız” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan ADD’de aynı gün akşamı Sivas olayları ile ilgili belgesel gösterimleri yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here