Teymur; “Kutsal Günlerin Hayırlar Getirmesini Diliyoruz”

0
110

paskalya hazırlık1İskenderun Ortodoks Kiliseleri Fukara Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur, Hıristiyan Âlemince içinde bulunduğumuz haftada kutlanan Paskalya Yortusu ile ilgili açıklamada bulundu.

İskenderun’da Ortodoks Cemaatinin, Paskalya Bayramı ayininin 19 Nisan Cumartesi gece 22.00-24.00 saatleri arasında Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde yapılacağını duyuran Teymur; “Kutlu Doğum Haftası, Evvel Nisan Bahar Bayramı, Musevilerin Hamursuz Bayramı ve Hıristiyanların Paskalya Bayramını aynı hafta içinde kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu kutsal günlerin sağlık, huzur ve barış içinde geçmesini, Ülkemize ve Dünyamıza hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Paskalya Bayramlaşması 21 Nisan Pazartesi günü saat 16.00-18.00 arası Şehit Pamir Caddesi Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Salonunda yapılacaktır. Arzu eden misafirlerimizin belirtilen tarih ve saatlerde Bayramlaşmaya katılmalarından büyük mutluluk ve onur duyarız” dedi.

Paskalya Yortusu kutlamaları kapsamında geçtiğimiz Pazar günü, Mesih İsa’nın Kudüs’e son girişinin temsil edildiği Çiçek Bayramı kutlanırken, bu hafta sonu da Mesih İsa’nın çarmıha gerilip vefatının ardından göğe dirilişi anlamını taşıyan Paskalya Bayramı kutlanacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here