Terbiyeli; “Ekonomi Yangınının Tüm Yükü Emekçilere Kesildi”

0
29

2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesi Basın Sözcüsü Rızkullah Terbiyeli; “Ekonomi Yangınının Tüm Yükü Emekçilere Kesildi”

2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesi Basın Sözcüsü Rızkullah Terbiyeli, emeklilere yapılacak zam oranlarının açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Açıklanan enflasyonun gerçek rakamları yansıtmadığını savunan Terbiyeli; “TÜİK verilerine göre Haziran ayı enflasyonu 1,64 /altı aylık enflasyon yüzde 24,7 olarak açıklandı. Haziran ayı enflasyonu çarşıya pazara göre değil, ekonomi yönetiminin siparişine göre ayarlandı. Emeklilere, dul ve yetim aylıklarına yapılacak Temmuz ayı artışları, bu ayarlanmış 24,7’lik enflasyon oranı üzerinden hesaplanacak. Yetmedi, memur emeklilerine Ocak ayında yapılan zam gerekçe gösterilerek sadece yüzde 19,31 artış yapılacak. Kök aylıkları 8000 liraya kadar olup on bin liraya tamamlanan emekliler, bir kuruş dahi artış almayacak, on bin lira almaya devam edecek” dedi.

Emeklilerin toplumun en yoksul kesimi haline getirildiğini kaydeden Terbiyeli; “Gördüğümüz gibi AKP yönetimi bilinçli bir sınıfsal tercih yaptı, ekonomi yangınının tüm yükünü emekçilere kesti. Emekliler şu anda, işsizliğe mahkum edilmişlerden sonra toplumun en yoksulları durumuna düşürüldü. Oysa ki yerli ve yabancı büyük sermayenin, dolar milyarderlerinin kârları katlanmaya devam ediyor, onlara ardı ardına vergi muafiyetleri yapılıyor.

And olsun ki bu zulmünüze teslim olmayacağız; ülkemize, onurumuza, emeğimize, çocuklarımıza ve torunlarımıza sahip çıkacağız. Emekçi halk olarak kendi azim ve kararımızla kaderimizi elimize alacağız. Emeklilerin sabrı ve bilgeliğiyle, ‘Birlikte Üreten, Eşitçe Bölüşen Türkiye’ idealimize ulaşmak için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimize dost da düşman da emin olabilir” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here