‘Terapötik Oyuncaklar Müzesi’ MKÜ’de Açıldı

0
752

mkü-sodes1Dünyada Bir İlk!

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Yüksek Okulu’nun ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’nın SODES kapsamında 2013 Temmuz ayında imzalanan protokolle yürüttüğü ‘Hayata Dokunan Terapötik Oyuncaklar’ projesi kapanış programı yapıldı.

Düzenlenen programa, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Hatay Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şana Sungur, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatif Başkanı Sabit Teksöz, Proje Danışmanları Koç Üniversitesinden Prof. Dr. Ayşe Ferda Ocakçı,  DOĞAKA Uzmanları başta olmak üzere birçok kişi katılım gösterdi.

“Hayata Dokunan Terapötik Oyuncaklar” Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Emel Teksöz konuşmasında; “Sağlıklı birey olmak ancak sağlıklı çocukluk dönemi ile mümkündür. Bu dönem çocukların, yaratıcılığını geliştiren, başarı duygusunu tattığı, bu sayede hayatı algılamasını sağlayan, pek çok temel yaşam becerisinin kazandığı önemli bir öğrenmedir” dedi. Terapötik oyunun, iyileştirici oyun niteliğinde olduğunu vurgulayan Teksöz, projenin 1980’de Afganistan’dan ülkemize gelerek Ovakent’e yerleşen Özbek çocukları ile hemşireyi sahada buluşturarak, sağlık ihtiyaçlarını tespit etmek, hemşirelik hizmeti vermek, çocukların sosyal hayata uyumuna katkı sağlamak için yapıldığını ifade etti.

mkü-sodes2

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ise; bütüncül bir yaklaşımla hem mekânsal, hem bölgesel kalkınmayı hedefleyen, iktisadi değil insan faydasını düşünen, sosyal yaşantıyı iyileştirmeye çalışan hedefler doğrultusunda yola devam edeceklerini dile getirdi.

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Ferda Ocakçı da Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsen’in mesajını okudu.  Çocuğa ulaşmanın en önemli yolunun oyun ve oyuncaklar olduğunu belirten Semahat Arsen, bu proje vesilesiyle Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu ve Mustafa Kemal Üniversitesi Hatay Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümü öğrencilerinin kaynaşarak bir arada hizmet üretmelerinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise, üniversite bünyesinde Çocuk Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulacağını bu sayede çocuklar için daha geniş çaplı projelerin üretilebileceğini dile getirdi. Rektör Güder; “Bu merkez sayesinde çocuklarımızın geleceğini sağlıklı temellere oturtmak adına yürütülen çalışma kollarından biri olarak öncü ve rehber olmayı arzuluyoruz. Bundan dolayı bu proje çocuklarımız için dikilen bir fidan niteliğindedir. Gittikçe köklenen bu fidanın her dalında başta sağlık ve pediatri olmak üzere ihtiyaç ve beklentiler giderilecek” dedi.

Rektör Güder, açılışı yapılan oyuncak müzesinin Türkiye’de 6 oyuncak müzesinden birisi, Terapötik Oyuncak Müzesi’nin de Türkiye ve dünyada ilk olduğunu söyledi.

Program, plaket takdimi, Terapötik Oyuncak Müzesi’nin açılışı, Mobil Çocuk Merkezi’nin gezilmesi, oyun etkinliği, kokteyl ve tiyatro gösterisiyle son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here