“TBMM’nin Açılması Cumhuriyetimizin Doğuşunun Simgesidir”

0
140

lütfü savaş3Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Savaş mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesinin, çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesi olduğunu vurguladı.

Millet iradesini temsil eden meclisin, 23 Nisan 1920’de açıldığını belirten Başkan Savaş, “Meclisimizin açılış günü olan 23 Nisan, Türk milletinin dönüm noktalarından biridir. Milli iradeyi temsil eden insanların oluşturduğu meclisin açılması Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğünün eseri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin doğuşunun simgesidir” dedi.

Dünya üzerinde başka hiçbir ülkede çocuklara armağan edilen bir bayramın olmadığına dikkat çeken Savaş; “Hepimizin arzusu, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış, kardeşlik içinde yaşayarak tüm günlerinin bayram havasında geçmesidir. Yarının gençleri ve büyükleri olarak her alanda başarılı olacaklarına yürekten inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın bayramını kutlarım” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here