Tarihi Toplantı!

0
44

büyükşehir meclisi1İlk Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı Yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclisinden Memurları Mağdur Eden Bir Karar Çıktı…

30 Mart yerel seçimlerinin ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, seçilen Belediye Meclis üyeleri ile ilk kez bir araya geldi. 8 maddelik olağan gündemle toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinin açılış konuşmasını yapan Başkan Savaş, Büyükşehir Belediye Meclisinin özelde hemşerilerine, genelde ise Türkiye’ye hayırlar getirmesini temenni etti.

Başkan Savaş, Hatay’ı el birliği ile kalkındırmaya dönük çalışmalarda meclisin uyumlu bir şekilde çalışarak hizmet üreteceğine olan inancını dile getirirken, Hatay’ın siyasi çekişmelerin odağında kalmaya değil, hizmet görmeye ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Gündeme dair maddelerin görüşülerek oylandığı ilk meclis toplantısında, sıra Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Norm Kadro Cetvellerinin görüşülmesine geldiğinde Ak Parti Meclis üyelerinin bulunduğu sıralardan itiraz sesleri yükseldi. İçişleri Bakanlığı’nın tespit ederek onayladığı norm kadro sayılarına itiraz eden Ak Partili meclis üyeleri, norm kadro cetvelleri konusunun gelecek meclis toplantısında ilgili komisyonca görüşülmesini isteyerek, hükümetin belirlediği norm kadro sayısına güvenmediklerini ortaya koydular.

Başkan Savaş ve CHP’li Belediye Meclisi üyelerinin norm kadro cetvellerinin bir sonraki toplantıda görüşülmesi halinde memur maaşlarının gecikmeli ödenerek mağduriyet yaratılacağı uyarısını da dikkate almayan Ak Partili meclis üyeleri, mensubu oldukları partinin atadığı İçişleri Bakanı ile ters düşerek ilginç bir karara imza attılar.

büyükşehir meclisi2

Memurlar Bir Süre Daha Maaş Alamayacak!

Yapılan tüm istişarelere rağmen, norm kadro cetvelleri maddesinin bir sonraki toplantıya bırakılması halinde mağduriyet oluşturacaklarını umursamadan itirazlarını sürdüren Ak Partili meclis üyelerinin isteğiyle yapılan oylamada, oy çokluğuyla norm kadro cetvellerinin bir sonraki toplantıda görüşülmesine karar verildi. Bu karar ile belediye bünyesindeki memurlar bir süre daha maaş alamayacak.

Zaten seçimlerin ardından Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalıştırılacak olan memurlara bir süredir maaş verilmiyordu. Memurlar Büyükşehir Belediye Meclisinden çıkacak karar ile zaten hak ettikleri kadrolara yerleşerek tekrar maaş alacaktı. Fakat Büyükşehir Belediye Meclisindeki Ak Parti’li üyelerin oy fazlasıyla ertelediği madde nedeniyle belde belediyelerden gelen memurlar bir süre daha maaş alamayacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here