Tabaş; “Bayrama Yakın Piyasaların Hareketlenmesini Umut Ediyoruz”

0
150

İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, gerçekleştirdikleri genel kurul sonrası oluşan yeni yönetimle çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Odaların seçimlerini tamamladığını önümüzdeki süreçte üst kuruluşlarının seçimlerinin olduğunu kaydeden Tabaş; “Malum seçim atmosferindeyiz. Kongrelerimizi bitirdik, bu aralar üst kuruluşlarımızın seçimleri var. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizin akabinde Federasyonumuzun ve daha sonra Konfederasyonumuzun seçimleri yapılacak. Bu süreç temmuz ayına kadar devam edecek. Bittikten sonra artık herkes, bizde de dahil, şapkasını çıkartıp önüne koyup çalışmalarını hızlandıracak. Bu süreci atlattıktan sonra esnafla bir araya geleceğiz. Sayın Belediye Başkanımızla da geçen konuştuk, kısmet olursa Ramazan ayından sonra, bir sabah kahvaltısında, esnafımızın sorunlarını dile getirmek amacıyla, Belediye Başkanımızın önderliğinde esnafımızla bir araya geleceğiz. Bize bu sözü verdiği için kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Şu Anki Durum Kötü…

Esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntılardan da söz eden Tabaş, kullandıkları malzemelere kimi zaman günde üç kez zam geldiğini ifade ederek; “Malum ekonomi sıkıntılı, ortalık çok sakin, inşallah düzelir diye umut ediyoruz. Bütün umudumuz o ama iyi görünmüyor pek. Ramazan ayında olmamız nedeniyle piyasa daha da durgun. Bayrama yakın son birkaç gün esnafımız iş yapacaktır, evine ekmek götürecektir diye düşünüyorum. Bu anlamda herkese bol kazançlar, hayırlı işler diliyorum.

Bizim sektöre baktığınız zaman her sektörde olduğu gibi bizde de sıkıntılar ciddi boyutta. Kullandığımız malzemelerin fiyatları, zaman zaman günde 3 defa değişebiliyor. Emek işiyle uğraşan esnaflarımızın hepsi kötü etkileniyor. Dediğim gibi malzemelere günde 3 defa zam geliyor ama bunu müşteriye yansıtma şansınız çok zor. Bu ara biz de zam aldık ama müşteriye yansıtmamız sıkıntı yaratıyor, yansıtmadığınız zaman siz zor durumda kalıyorsunuz. Yani şu anki durum kötü” diye konuştu.

Tabaş konuşmasının sonunda, ‘Evvel Nisan’ bayramını da kutlayarak; “Alevi cemaatimizin Evvel Nisan Bayramı bugün, bayramlarını kutluyorum. Sağlıklı, huzurlu, mutlu bir şekilde geçmesini temenni ediyor, her sene bugünlere diliyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here