Suzan Şahin’den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

0
51

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Suzan Şahin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir basın açıklaması yaptı. Şahin; “Kadın cinayetlerinin son bulduğu, şiddet, taciz, tecavüz utançlarının yaşanmadığı bir dünyada, insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının teşvik edilmesi ve desteklenmesi ümidiyle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’müzü kutluyorum” dedi.

Şahin, kadınların eşitlik, özgürlük ve insan onuruna yakışır ayrımsız bir hayat için yüzyıllardır mücadele ettiğine işaret ederek, bu mücadelenin önemli durakları olduğunu, ülkemizde bu duraklarından birincisi ve en önemlisinin de hepimiz için Cumhuriyet olduğuna vurgu yaptı.

CHP’li Şahin, kadınların özgürleşmesi açısından, istihdamda daha çok yer alması ve bu konuda politikaların geliştirilmesi, kadınların güçlendirilmesi ayrımsız ve insan onuruna yakışır istihdam olanaklarına kavuşması gerektiğine de işaret etti.

Parti olarak kadına bakış açılarını da gözler önüne seren Şahin; “Biz bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadın hakları konusunda hem geriye dönüş noktasındaki eksikliklerin giderilmesi hem de ileriye adım atma konusunda gerekli stratejiyi kuracağız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kadın erkek eşitliği fikrinin toplumun her hücresine yerleştirilmesi, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi ve kadınlara ilişkin politikaları hayata geçirmek ilk işimiz olacaktır. Bu tüm kadınlara sözümüzdür.

Bu düşüncelerle tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, kadınların Ankara’da, mecliste sesleri ve nefesleri olarak kadınların yararına olmayan her düzenlemeye itiraz etmeye devam edeceğimizi ve haklarının geriletilmesine karşı mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz. Kadınların kararlı iradesi ve mücadele azmi her şeyin üstesinden gelecektir. Eşit, özgür ve yaşanabilir bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Tüm kadınların şiddetten uzak eşit ve özgür olduğu dünyanın yaratılması, eşitlik anlayışının yerleştirilmesi ve kadınların görünür olması için mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here