Suriyeli Dilenciler Toplanıyor

0
211

bld-dilenciler1İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yürüttüğü çalışmalar neticesinde şehir merkezinde caddelerde dilencilik yapan Suriyeliler toplanıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan, ancak bulundukları kamplardan ayrılarak şehrimize gelen çok sayıda dilencilik yapan Suriyeliler, İskenderun Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri tarafından yakalanarak haklarında işlem yapılıyor.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Uçucu, şehrimize gelen ve dilenerek yaşamlarını sürdüren Suriyeli dilenciler konusunda taviz vermelerinin mümkün olmadığına dikkat çekerek bu konuda çok kararlı olduklarını söyledi. Zabıta Müdürü Uçucu; “Suriyelilerin kamplarda barınma, gıda, sağlık başta olmak üzere her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Ancak Suriye’de de dilencilik yaptığını tahmin ettiğimiz bazı aileler, kamplardan kaçarak şehrimize gelerek dilenmeyi tercih ediyorlar. Bu kapsamda kentin ana caddelerinde çok sayıda Suriyeli dilenciler var. Zabıta olarak Suriyeli dilencilerle mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Vatandaşlarımızı da bu kişilere para vermemesi konusunda uyarıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here