Su Fiyatları Yeniden Ele Alınacak

0
141

hatsu genel kurul2Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) olağanüstü genel kurulu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Başkanlığında gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker, suyun üretim maliyeti ile Hatay geneline yapılması gereken yatırımlar hakkında meclise bilgi verdi. HATSU Genel Kurulu da su fiyatlarının yeniden ele alınması için bir komisyonun toplanmasına karar verdi. Alınan karar gereği HATSU Başkanlığı’nda kurulacak olan bu komisyona her parti grubu da bir üye verecek. Bu komisyon, uzmanlardan da görüş, yardım alacak ve su fiyatlarıyla ilgili raporunu Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunacak.

Vidanjör Kullanım Bedeli 86 TL’den 30 TL’ye indirildi

Gündemin bir diğer önemli maddesi olan, tıkanan kanalizasyonlara müdahale edilirken vatandaştan alınan ücret konusunda da Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi vatandaştan yana bir tavır sergileyerek 86 TL olan vidanjör kullanım bedelini 30 TL’ye indirdi.

HATSU İdaresi’nin genel kurula gönderdiği HATSU Kuruluş ve Yönetimine Dair Teşkilat Yönetmeliği ile HATSU’nun yeni araç satın almasını ön gören teklifler de genel kurul tarafından kabul edildi.

Bu sayede, satın alma maliyeti kiralama maliyetinden daha düşük olan 2 adet 12 tonluk kanal aracı, 4 adet 8 tonluk kanal aracı, 3 adet minibüs tipi kanal aracı, 2 adet 8 tonluk su tankeri, 8 adet 13 tonluk su tankeri, 14 adet 4×4 tipi pikap, 39 adet 4×2 tipi pikap, 1 adet çekici tır, 1 adet akaryakıt tankeri ile 10 adet damperli kamyon HATSU bünyesine satın alınacak.

Öte yandan HATSU’ya 1 müfettiş yardımcısı kadrosu ile yeni kurulması ön görülen 7 şube müdürlüğü için verilen teklifler de genel kurulca kabul edildi.

Su fiyatlarının yeniden görüşülmesi için kurulan ve meclis komisyonları ile de koordineli şekilde çalışacak olan kurulun raporunu görüşerek karara bağlamak için HATSU Genel Kurulu 12 Mart 2015 tarihinde toplanacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here