Spor Ruhu Yüceltir (1)

0
31

Değerli okurlarım, sporun estetiğinden, bizlere verdiklerinden, özellikle futbolun bir sanat oluşunu, vazgeçilmez nedenlerini anlatmış, bir de bunlara dağarcığımızdaki eski-yeni bilgileri ekleyip harmanlayarak, sizler için bir derleme yapmıştım.

Yine bir yaz sezonunda, sıcakların insanları uyuttuğu günlerde, güneşin en yakın olduğu ve insanlarla tokalaşır durumda bulunduğu saatlerde sözünü ettiğim derlemeyi hazırlamıştım. Temmuz ayında dolu-dolu bu yazı dizisini okuduğunuzu zannediyorum. Okudunuz ise teşekkür ederim.

Ancak, bir ay boyunca okuduğumuz bu yazı dizisini, tam üç yıl önce yazmıştım, futbolsuz, yani ölü sezona denk getirmeye amaçladığımdan, başka bir ifadeyle, zamanlamayı düşündüğümden bu Temmuz ayına kısmet olmuştu.

Benim yazmam fazla zor olmadı, zorlandığımı söyleyemem. Fakat bilgisayarda yazmanın, mizanpaj yaparak sayfaya yerleştirmenin daha zor olduğunu düşünüyorum. Gazeteye uğradığımda Yazı İşleri Müdürümüz Sayın İlyas Terbiyeli’nin de yazıya başladığını görmüş, ilgisinden dolayı kendisine içtenlikle teşekkür etmiştim.

Bu yazımda da Sporun Ruhundan bahsetmeye çalışacağım… Efendim “Spor Ruhu Yüceltir” diyoruz. “Spor Kişiliği Geliştirir” diye de düşünmekteyiz. Spor için; “…yaşlanmanın gelişini oldukça erteler ve ihtiyarlığın da erken yaşlanmanın da önüne çekilen bir settir” ifadelerini rahatlıkla kullanabiliyoruz.

Demek oluyor ki spor sadece ruha hitap etmiyor! Bakış açısını genişletip, enginleştiriyor, yaşama sıkıca bağlanılmasını sağlıyor. İleri yaşlarda bile kendi-kendi başımıza seyahat etmemizi de sağlar. Oysa insanlarımızın büyük bölümü seyahat yerine, kliniklerin, hastanelerin müdavimi oluyor. Sporla dost olanlar (ufak-tefek rahatsızlıklar kaçınılmazdır) şeker, tansiyon vb. hastalıklara duçar olmazlar.

Sporla dost olmanın, iç içe yaşamanın da bazı koşulları vardır. Bunların hepsini değilse bile önemli olanını yapmak gerekmektedir. Bu makaleye başladığımda tanıdığım bazı genç arkadaşlarım beni ziyarete gelmişlerdi. Konumuz genel olarak spordu. Çok önemli konulara değindiler. Şaşırmadığımı söyleyemem.

Konuştuklarımıza şu anda başlamak istemiyorum, çünkü pek yerimiz kalmadı. O nedenle gençlerin ağzından çıkan sporla ilgili sözleri yarın sizlere aktaracağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here