Spor Kanalları ve Marketler (3)

0
31

Değerli Okurlarım, spor kanallarının varlığından söz ederken, sporseverler için büyük avantaj ve rahatlık olduğundan söz etmiştim dünkü sayımızda. Buna bile fırsat vermiyorlar. O kapitalistlerin gözü sporseverlerin cebinde. Beladan, hiddetten, şiddetten sakınmak için “Lanet Olsun!” diyor ve az yiyor ama haram yemeden Lig TV’ye abone oluyor.

Aylık ücretini peşin ödüyor sporseverler. Delikanlılığın alasını yapıyor bu gençler ya da genç yaşayanlar.

Geçenlerde, İspanya Kral Kupası’nda Atletico Madrid ile Real Madrid yarı final maçı oynayacaklardı. Arda Turan’dan dolayı atletik oluyuz. İyi bir maç olacağını düşünüyoruz ve hoşça bir vakit geçireceğimiz de düşüncelerimiz arasında.

Uzatmayalım… Maç saati geldi o kanalı zapladım. Ekranın altında Atletico Madrid-Real Madrid yazıyor ama ekranın üst tarafında basketbol söyleşisi var. Kanal değiştirdim tekrar Lig TV’ye döndüm, aynı görüntü. Düşünebiliyor musunuz? İyi bir maç izleyeceksiniz, ne hikmetse görüntü yok! Borcumu ödemişim yani şartları yerine getirmişim, televizyonda bir sorun yok. Durup dururken bankayı suçladım naklen yayın ekibini becerisizlikle itham ettim falan.

Şehrimizdeki binlerce sporsever aynı sıkıntıyı yaşamıştır eminim. Öyle olmasaydı hiç kimse benimle bu konuyu görüşmezdi. Müsabaka bittikten sonra merkezlerini aradım. Borcum yok, televizyon sağlam ve önemli müsabakayı izleyemiyorum.

Telefona bir beyefendi çıktı ve ilginç bir soru sordu:

“-Abonemi olmak istiyorsunuz?”

“-Sizin yıllardan beri abonenizim. Ekranımı neden karartıyorsunuz?”

Kısa bir sessizlikten sonra…

“-İzleyemediğiniz futbol maçı için ayrı bir paket düzenlenmiş ve o paket sizin programınızın dışında olduğundan ekranınıza yansımadı…”

Bu arada biraz estim gürledim. Telefondaki sorumlu “Bize verilen emir öyle” dedi ve kendini kurtardı. Düşünün ki, bir evi kiralıyorsunuz hiçbir aksama yok, tüm şartları yerine getiriyorsunuz ama evin sahibi kaba kuvvet bir odanızı başka birine kiralıyor. Başka türlü anlatmam mümkün değil. Bu yapılan abonelerin hakkını gasp etmektir, en büyük haksızlıktır! O tarafa yolum düştüğünde bu konuyu mutlaka gündeme getireceğim. Okurlarım müsterih olsunlar.

Bu tür haksızlıklar oluyor ya, hakça çalışanlar da bulunuyor. Bu çok sevindirici bir hadise! Dolmuşların kalktığı yerde bir market var. Bu marketi yönlendiren bir arkadaşımız var, adı Fatih Alpaslan Toysal. Moster Elemanı olarak çalışıyor. Talimatta her beş bin liralık alış veriş yapana küçük kutular da (200 ml.) süt ücretsiz verilecek deniliyor. Konumuz süt değil ama konuyu anlatışı, ikramda bulunuşu yetişkin bir esnaf gibi. Bu tür centilmenleri tanıyınca, müşterilerini kazıklamaya çalışan esnaflara iltifat edeceği geliyor insanın içinden.

O arkadaşımızı (spor da yapıyormuş) bir daha görmedim. Fakat gösterdiği nezaketten dolayı da kendisine teşekkür ediyorum. Şehrimizde ve ülkemizde iyiler çoğaldıkça, az yiyip de haram yemeyenlerin sayıları arttıkça ekonomi de, spor da gelişir. Herkes mutlu olur.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here