Sosyal Hizmetler Engel Tanımayanların Yanında!

0
102

İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman, Engelliyim, Engel Tanımam Derneği’ni ziyaret etti.

İskenderun Belediyesi Engelsiz Atölye’de dernek üyeleri, atölye öğretmenleri ve kursiyerleri ile bir araya gelen Balaman, öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Gerçekleştirilen ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Engelliyim, Engel Tanımam Derneği Başkanı Kamil Göçmen; “İskenderun Belediyesi engelsiz atölyemizde sosyal hizmetler her zaman yanımızda, desteklerini bizden esirgemiyorlar. Belirli aralıklarla bizleri ziyaret ediyorlar. Yılmaz Balaman müdürüme bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman için engellilerin sıkıntısı, sorunu çözülecek problemi varsa onlar bize destekçiler. Aile ve sosyal politikalar bakanlığı ve sosyal hizmetlerin bütün birimlerinde çalışan herkese teşekkür ediyorum.

Atölyemizde 2018’den beri farklı engelleri olan arkadaşlarımıza ilgilerine göre eğitim verilmekte. Burada onlara en azından kurslar verilmekte, onların sosyalleşmeleri sağlanmakta. Bütün İskenderun’daki engelli kardeşlerimizin atölyemize gelip burada eğitim almalarını tavsiye ediyoruz. Evde oturmakla hiçbir şey çözülmüyor. Buraya gelip bir şeyler yapıp, buradaki engelli kardeşlerimizin çabalarını, azimlerini görmelerini istiyoruz, yerinde görmelerini istiyoruz. Hiçbir engel aşılmayacak değildir, asıl aşılmayan engeller beyindeki engellerdir. İnşallah biz İskenderun’da o engelleri aşacağız” şeklinde konuştu.

Engelli kursiyerlerin ve dernek üyelerinin sıkıntı ve sorunlarını dinleyen İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman, notlar aldırıp, çözümleri noktasında çalışmalar yapacaklarını söyledi. Merkez bünyesinde ‘Psikososyal Destek’ de sağladıklarını kaydeden Balaman, bu tür ziyaretleri belli aralıklarla gerçekleştirdiklerini ve engelli kardeşlerine hakları ile ilgili bilgilendirmeler yaptıklarını da sözlerine ekledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here