Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciliği Açılıyor!

0
136

sosyal haklar derneği4Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi Avukat Bülent Akbay, temsilcilik binasının açılışını cumartesi günü gerçekleştireceklerini duyurdu.

Savaş Mahallesi 46 sokak No:3 Yıldız İşhanı K.1 D.1’de gerçekleştirilecek açılışa Mücella Yapıcı (TMMOB Mimarlar Odası İst. Şb Gen. Sek.), Av. Can Atalay (SHD Başkanı) ve Doç. Dr. Hakan Güneş (İ.Ü)’in katılacağını kaydeden Akbay, açılışın 23 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’da yapılacağını kaydetti.

Açılışa tüm İskenderun halkını davet eden Akbay; “Taşeron çalışma başta olmak üzere tüm kölece çalıştırma biçimlerine karşı; Çalışma yaşamında sendika ve benzeri örgütlenme haklarının ilerletilmesi, yaygınlaştırılması ve örgütlenme önündeki tüm engellerin kaldırılması; Herkesin kendi seçtiği ve girdiği bir işte çalışarak geçimini sağlama imkânına ulaşması, güvenceli ve sağlıklı şartlarda çalışabilmesi için;  Zorunlu din derslerine, mezhepçi, gerici, ve piyasacı eğitime karşı; Laik, bilimsel, anadilinde ve her düzeyde parasız-kamusal eğitim hakkı için; Kadınları toplumsal yaşamdan dışlayan, eve mahkum eden, kadın emeğine, bedenine, kimliğine saldıran zihniyete; politik bir hal alan kadına yönelik şiddet ve cinayetlere dur demek için; Kentimizin, doğanın ve yaşam alanlarımızın kar amacıyla yağmalanmasına ve tahribine karşı; Tüm canlılar için temiz, yaşanılabilir bir kent ve çevre hakkı için; Tüm yurttaşlarımızı Sosyal Haklar mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here