Sonay Aykut; “Hatay’ı Bölmeyin, Oyuna Gelmeyin!”

1
120

sonay aykut13CHP Milletvekili A. Adayı Sonay Aykut Erzinlilerle Bir Araya Geldi

Yatırımlardan yeterince pay alamamaları yüzünden Hatay’dan ayrılıp Osmaniye’ye bağlanmak için imza kampanyası başlatan Erzinlilere seslenen CHP HAtay Milletvekili Aday Adayı Sonay Aykut, Hatay’ın bütünlüğünün bozulmaması gerektiğini, bunların tamamen AKP hükümeti yandaşlarının birer oyunu olduğunu belirterek; “Bu oyuna gelmeyin” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Erzin ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen CHP’li Ziraat Mühendisi Sonay Aykut, Erzinlilerin Osmaniye’ye bağlanma taleplerine değindi. Yatırımlardan pay alamama konusunun yalnızca Erzin için olmadığını bu konunun il bazında irdelenmesi gereken bir konu olduğunu vurgulayan Aykut, dünya gelişmişlik hayatında her zaman üst seviyelerde olan Hatay’ın, maalesef son 15 senedir; modernleşme, gelişme ve büyüme açısından gerekli performans göstermesi engellenerek, halkının hak ettiği yaşam standardının sağlanamadığını belirtti. Aykut; “İlimiz Türkiye Cumhuriyeti illeri arasında vergi payında 7. sırada bulunmaktadır. Ama devlet yatırımları açısından en fakir illerden biridir. Bu negatif ayrımcılık, şehrin gerekli atılımı yaparak gelişme hamlesi yapmasını engellemektedir” dedi.

Erzin’le birlikte Kırıkhan, Reyhanlı, Arsuz, Dörtyol ve Samandağ ilçelerinde modern tarıma geçilmesi gerektiğini ifade eden Aykut; “Türkiye narenciye ticaretinin merkezi olan Payas-Dörtyol-Erzin bölgesi, gerek üretim kalitesi gerekse uluslararası normlarda hijyen ve güvenilir olarak paketlenmesi, ihracatı gerçekleştirilecek ülkeler ile devlet bazında bağlantılar sağlanması hayati önem taşımaktadır. Atadan babadan kalma usulleri bir an önce modern tarım gerekliliği ile donatılmalıdır. Elbette ki tüm bunlar için Hatay’ın bütünlüğünün korunması gerekmektedir. Hatay Cumhuriyet Halk Partisi’nin en müstesna taraftarıdır. Biz Hatayız! Biz Cumhuriyetiz! Biz Kardeşiz! Biz Birlikte Yaşamak Taraftarıyız!” şeklinde konuştu.

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here