“Siyasetçi Her Zaman Barış Dilini Kullanmalı”

0
100

yılmaz şahutoğlu30CHP Milletvekili Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, İGC’de Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu son yıllarda barış ve huzurun bozulmasına dönük yapılanlara karşı siyasetçilerin her zaman kucaklayıcı olması, barış dilini kullanması gerektiğine dikkat çekti.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde Başkan Şehmus Aslan, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu karşılıklı sohbet etmek imkanı buldu.

Hatay’ın Türkiye’ye ve dünyaya örnek teşkil edecek bir kent olduğunun altını çizen CHP’li Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Barış ve hoşgörü ikliminde yaşanılan bir kent. Her ne kadar son yıllarda barış ve huzur ortamının bozulmasına dönük hamleler olduysa da çok şükür bunda muvaffak olunamadı. Bunda da Hataylı insanın sağduyusu hakim geldi” dedi.

Siyasetçi olarak temel işlevlerinin öncelikli olarak yaşadıkları coğrafyada birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşanmasını tesis etmek olduğuna vurgu yapan CHP’li Dr. Şahutoğlu; “Siyasetçi her zaman için kucaklayıcı olacak, barış dilini kullanacak. Üç-beş oy devşirme uğruna insanları birbirine kırdıracak, birbirine düşman edecek, söz, davranış ve söylemlerin kesinlikle uzağında olmalı. Biz komşularımızla da dış dünyayla da şu anda ne yazık ki, iyi niyet ve yapıcı olmaktan uzak ve insanların, ülkelerin iktidarların işlerine karışmak, müdahale etme neticesi olan ülkede ve coğrafyada dışlanmış, yalnız bırakılmış bir ülke modelini bertaraf etmek, bu hastalıklı pozisyonu tedavi etmek için çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldikten sonra ilk iş olarak komşularımızla ilişkilerimizi iyileştireceğiz. Bunun biz sözünü veriyoruz” diye konuştu.

yılmaz şahutoğlu31

Hatay ve Türkiye’nin her şeyden önce komşularla iyi ilişkilere çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan CHP’li Dr. Şahutoğlu; “Çünkü komşularımızla olan ilişkilerin iyileşmesi, tedavi edilmesi bizi birinci derecede etkiliyor. Bizim sanayicimizi, taşımacılık sektörünü, çiftçimizi, nakliyemizi ve bizim tüm Türkiye’de faaliyet gösteren, iş yapan bütün kurumları etkiliyor. Bugünkü mevcut kötü ilişkilerden maddi manevi sıkıntı çeken kentlerin başında ne yazık ki Hatay geliyor. Üretimimiz durdu, ulaşım sektörünüz ciddi anlamda darbe yedi, çiftimiz mal üretemiyor çünkü Pazar sahamız yok! Narenciye bölgesinde yaşıyoruz, ürettiğimiz ürünü dışarıya pazarlayamıyoruz” şeklinde konuştu.

Bugün ülkenin uluslararası dış arenada izlediği bu yanlış politikanın o ülkeler nezdinde olan Türkiye’ye karşı tavırlarının pazarı yok ettiğini savunan CHP’li Şahutoğlu şöyle devam etti: “Suriye ile olan ilişkilerimiz bizim nakliye sektörünü ciddi anlamda vurdu. Rusya’yla Suriye’den kaynaklanan sorunlar narenciyecimizi, Mısır’la olan kötü ilişkilerimiz nakliyecilerimizi ve ihracatçılarımızı vurdu. Bu ay itibariyle RORO gemisiyle olan dış ticaretimiz Mısır’ın Süveyş kanalını kapatmasından ve sözleşmeyi uzatmamasından dolayı 500’ün üzerinde uluslararası çapta iş gören nakliye firmamız ve bundan ekmek yiyen on binlerce şoför, on binlerce insanımızın işlerinin durmasına neden oldu, bu çok tehlikeli bir pozisyon. Biz bu pozisyonu kesinlikle sileceğiz. Komşularımızın barış ve huzuru için ciddi anlamda katkı sağlayacağız. O ülkelerin ateş çemberinde kalmasına da müsaade etmeyeceğiz, aracılık da etmeyeceğiz…”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here