“Sivil Toplum Örgütleri İle Birlikte Çalışacağız”

0
59

kamil turan19CHP Hatay Milletvekili aday adayı Kamil Turan, Eğitim İş’i Ziyaret Etti

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan ve çalışma arkadaşları, Eğitim-İş Sendikası İskenderun Şubesini ziyaret ederek Şube Başkanı Hasan Kuş ve sendika yöneticileri ile bir araya geldiler.

Şube Başkanı Hasan Kuş, aday adayı Mustafa Kamil Turan ve beraberindeki çalışma arkadaşlarına iktidarın özellikle kendi sendikalarına baskı uyguladıklarını, sendikalarına bağlı üyelerin okullara yönetici atanmalarında haklarının yenildiğini, iktidara yakın sendika üyelerinin yeterlilikleri olmasa da atandıklarını dile getirdi. Eğitim sisteminin çağdaşlıktan uzak olduğunu, din derslerinin ana okullarına kadar zorunlu hale getirildiğini hatırlatan Kuş, gelişmiş ülkelerde din derslerinin 14 yaş ve üzerindeki sınıflarda konulduğunu söyledi.

Mustafa Kamil Turan sözlerine kendilerini kabul ettikleri için teşekkür ederek başladı. Adaylık çalışmalarında sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeye, sıkıntılarını ve sorunlarını dinlemeye önem verdiklerini söyleyen Turan, bu iktidar dönemi kadar hiçbir dönemde iktidarların eğitimle uğraşmadıklarını, eğitimde niteliğin azalması durumunda yetişecek gençlerin dünya ile rekabet edemeyeceklerini ifade etti. Turan; “Geçmişte var olan Köy Enstitülerinden mezun olanların torunları dahi bugün toplum içerisinde ışık saçmaya devam ediyorlar” diyerek Köy Enstitülerinin ülke aydınlanmasındaki öneminden bahsetti.

Yöneticilerin sorularını cevaplayan Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan, CHP’nin her zaman sivil toplum örgütleri ile iç içe olduğunu, kendisinin de Milletvekili olması durumun da sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışacağını, buradan çıkacak düşünceleri rapor halinde genel merkeze taşıyacağını sözlerine ekledi. Halktan ve sivil toplum örgütlerinden kopuk birisi olmadığını, seçilmesi halinde ulaşılabilir bir Milletvekili olacağını dile getiren Turan, atanamayan öğretmenlerin sorunlarıyla mutlaka çok yakından ilgileneceğinin de sözünü verdi.

Eğitim-İş İskenderun Şube Başkanı Hasan Kuş ve sendika yöneticileri CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan’a çalışmalarında başarılar dilediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here