Sınırımıza 50 Km Uzaklıktaki Eriha Bölgesine Uçak Düştü

0
89

uçak düştü1Komşumuz Suriye’de süren iç savaş sınır illerimizi de etkilemeye devam ederken, dün de Suriye’nin İdlib İlçesi’ne bağlı Eriha Beldesi’nde, Hatay sınırına 50 km uzaklıktaki pazar yerine savaş uçağı düştü. Uçağın düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre yaklaşık 35 kişi hayatını kaybederken 120 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Yayladağı İlçesi’ne yakın olan Eriha Beldesi’ndeki pazar yerine dün öğle saatlerinde düşen uçağın Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait olduğu anlaşıldı. Uçağın düştüğü pazar yerinde, ilk belirlemelere göre 35 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda kişinin de yaralanmasına yol açan uçağın teknik bir arıza sonucu mu yoksa silahlı saldırı sonucu mu düştüğü kesinlik kazanmadı.

uçak düştü2

Uçağın düştüğü yerde altı binanın tamamen yerle bir olduğu belirtilirken sivil savunma ekiplerinin çok sayıda ölü ve yaralıyı yıkılan binaların enkazından çıkardığı kaydedildi.

‘Mekanik Arıza’ İddiası

AFP’nin haberine göre, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Başkanı Rami Abdülrahman, kasabayı bombaladıktan sonra düştüğü öne sürülen uçakla ilgili, “Alçaktan uçarken mekanik bir arıza yaşadı” iddiasında bulundu.

Uçağın düştüğü yerde sivil savunma ekipleri, ağır iş makineleri yardımıyla enkaz kaldırma çalışması başlattı.

uçak düştü3

13 Yaralı Türkiye’ye Getirildi

Öte yandan AA, Suriye’de rejim birliklerinin, İdlib kenti kırsalına düzenlediği hava saldırılarında yaralanan 13 Suriyelinin, Hatay’da tedavi altına alındığını bildirdi.

Saldırılarda yaralanan 13 kişi, yakınları tarafından Cilvegözü Sınır Kapısı’na getirildi. Sağlık ekiplerince burada ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulansla Hatay’daki hastanelere sevk edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here