Sinek ve Haşerelere Karşı İlaçlama Sürüyor

0
90

bld-halk sağlığı1Haşerelerle Savaşta Öğrenciler Bilgilendiriliyor

İskenderun Belediyesi, yaz aylarının önemli şikâyetlerinden olan sivrisinek ve karasinek gibi haşerelerle mücadelede ilaçlama hizmetlerine aralıksız devam ediyor. Her gün 6 ilaçlama ekibi ile İskenderun’un tüm mahallelerinde periyodik olarak ilaçlama çalışması yapan İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ayrıca gelen şikâyetleri de anında değerlendirerek sonuçlandırıyor.

Düzenli olarak ilaçlama yapan belediye ekipleri, ayrıca sivrisinek ve zararlı haşerelerle mücadelede özellikle çocukların bilmesi ve dikkat etmesi gereken hususları anlatan bilgilendirme broşürleri de dağıtıyor. Broşürlerin dağıtımına Demir Çelik, Azganlık, Karayılan, Sarıseki, Denizciler, Akarca, Kavaklıoluk, Bekbele ve Akçay Mahallelerinde bulunan okullarda başlandı. Öğrencilere dağıtılan bilgilendirme broşürlerinde, sivrisinek ve karasineklerin üreme alanlarına dikkat çekilerek, çocukların bu konuda duyarlı olmaları isteniyor.

Yürütülen ilaçlama çalışmaları ile ilgili bilgi veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Yaz mevsimin gelmesi ile birlikte ilaçlama konusunda çalışmalarımıza hız verdik. Sokak ve caddelerde sisleme yöntemiyle ilaçlama yapan araçlarımız periyodik olarak vatandaşlarımıza hizmet veriyor. İskenderun Belediyesi olarak bizler sivrisinek, haşere ve zararlı uçkunlarla mücadelede, en etkin ve modern yöntemleri kullanıyor, çevre ve halk sağlığına azami önemi gösteriyoruz. İskenderun halkını yazın sineklerden uzak tutacağız. Doğal dokuya zarar verecek ilaçlama sistemi kullanmıyoruz. Halkımızın sağlığını her şeyin üstünde tutuyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here