Silik Öğrenci Aktifleştirmek İçin Son Gün Yarın

0
272

aöl-silik öğrenciİskenderun Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğünden, Açık Öğretim Lisesi Öğrencilerine yönelik ‘Silik Öğrenci’ konumunda olan öğrencilerin durumlarını aktifleştirebilmeleri için son gün 24 Ekim 2014’tür duyurusu yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde, Silik Öğrenci Aktifleştirme işlemlerinin 24 Ekim 2014 tarihinde sona ereceği belirtildi. Merkez yetkilileri 2315 silik öğrencinin bulunduğunu ve bunların en geç 24 Ekim 2014 günü saat 17.00’a kadar irtibat bürolarına müracaat etmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Bu süre içerisinde kayıtlarını yenilemeyen öğrencilerin, sınav haklarını kaybedeceklerini belirten yetkililer, ilgililerin bu tarihi geçirmemeleri gerektiğini vurguladı. Yetkililer konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundular;

“2014-2015 Öğretim yılı 1. Dönem kayıt yenileme işlemleri devam etmektedir. 4+4+4 kapsamında ilgili öğrencilere Koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri koordinesinde AÖL Bilgi Yönetim Sistemindeki iletişim bilgileri (telefon, e-posta vb) doğrultusunda, yerel basın, telefon, mail vb. iletişim kanalları kullanılarak ulaşılarak, kayıt yenileme ve Silik Form c yaptırmaları öğrencilerin yararına olacaktır. Bu işlem, 2014-2015 Öğretim Yılı 1.Dönem kayıt yenileme son günü olan 24 Ekim 2014 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. Kayıt yenileme ücreti, Silik öğrencilerin aktifleştirilmesi için kullanılabilmektedir.”

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) resmi web sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada da ayrıca şu ifadelere yer verildi;

“Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırmış, ancak 2 dönem üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerimiz SİLİK duruma düşmektedir. Öğrencinin ‘Silik’ durumda olması Açık Öğretim Lisesinden kaydının silinmiş olması anlamına gelmez. Bu durumdaki öğrencilerimiz, hem Yeni Kayıt hem de Kayıt Yenileme  dönemlerinde kayıt işlemlerini(Silik Öğrenci Aktifleştirme ile) yaptırabilirler. Bu durumdaki öğrencilerimizin, Kayıt Yenileme dönemlerinde kayıt işlemi için T.C. Kimlik Numarası ile ilgili bankalara (Ziraat Bankası, VakıfBank, HalkBank) Kayıt Yenileme ücretini ödeyerek, Yeni Kayıt dönemlerinde kayıt işlemi için T.C. Kimlik Numarası ile ilgili bankalara (Ziraat Bankası, VakıfBank, HalkBank) Yeni Kayıt ücretini ödeyerek irtibat bürolarına başvurmaları yeterli olacaktır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here