“Şiddetin Her Türlüsüne, ‘Hayır’ Diyebildiğimiz Yarınlar Olsun”

0
34

Protokol Üyeleri, Savaş Mahallesi Muhtarlığının Etkinliğinde Buluştu

Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Kireççi Gürlek, muhtarlık civarında tezgah açarak kendi ürettikleri ürünleri satan emekçi kadınlar ile birlikte, 8 Mart Dünya Emekçiler Kadınlar Gününe özel bir etkinlik düzenledi.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Taygun Cantürk, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Durur, İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur ve eşi, CHP, İyi Parti, Deva Partisi ilçe başkan ve yönetimleri ile kadın kolları katılım gösterdi.

Etkinlikte ilk olarak tüm kadınlara karanfil dağıtan Kaymakam Yönden; “Savaş Mahallesi Muhtarımız, kentimizin tek kadın Muhtarı olan Meral hanımın ve buradaki hanımefendilerin birlikte düzenlediği etkinlikteyiz. Etkinlikte emeği geçen tüm hanımefendilere teşekkür ediyoruz, Allah onlara zeval vermesin, yollarını bahtlarını açık etsin” dedi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da; “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün sadece bir günle sınırlı kalmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Emekçi kadınlarımız 365 gün başımızın tacı. Tüm kadınlarımızın emekçi kadınlar gününü kutluyorum. Daha çok önemsenmesini ve daha çok değerli kılınmasını canı gönülden destekliyorum. Yapılan etkinlikler, değerli bayanlarımıza verilen önemi gösteriyor. Bu güzel etkinlikten ötürü, muhtarımıza ve emeği geçen tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HBB Genel Sekreter Yardımcısı Taygun Cantürk ise; “Bugünü hazırlayan muhtarımız Meral Hanım ve ekibine teşekkür ediyoruz. Her günün Kadınlar Günü olması dileğiyle tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutlarım” dedi.

Etkinliği düzenleyen kadınlar adına bir konuşma yapan Kevser Kaplan da; “Konuşmama Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü ile başlamak istiyorum; ‘Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez!’ Medeniyet birikimimizin inşasında önemli bir rol üstlenen, dünyamızı daha yaşanabilir, daha huzurlu ve güzel bir yer haline getirme idealiyle, tarihte iz bırakan Erzurumlu Kara Fatmaların, Nene Hatunların günüdür.

Kurtuluşu omuzlayan, cenneti ayakları altında taşıyan kadınlarımızın günüdür. Başımız onlar sayesinde dik, gururumuz onlar sayesinde dirençli ve mutluluk içindedir. Sevgi ve şefkati her zaman karşılıksız verebilen tüm fedakar kadınların günüdür 8 Mart! Baskıya, şiddetin her türlüsüne, tacize ve tecavüze hayır diyebildiğimiz yarınlar olması ümidi ile tüm emekçi kadınların gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, kadınlar tarafından yapılan yiyecekler konuklara ikram edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here