“Şiddetin Bir An Önce Durdurulmasını İstiyoruz!”

0
57

hatay tabip odası4Hatay Tabip Odası (HTO), Hatay Aile Hekimleri Derneği (HAHED), Hatay Diş Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hatay Şubesi, 3 yıl önce bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Sağlık yaşanan şiddete dikkat çekilen açıklamada, 14 Mayıs 2012’den 2015 Mart ayına kadar 31767 sağlık çalışanının şiddete uğradığı saldırıların üçte birinin ise fiziki saldırı olduğu kaydedildi. Sağlık Bakanlığının Dr. Ersin’in ölümünden bu yana sağlıkta şiddeti önlemeye katkısı olabilecek hiçbir gerçek tedbir almadığının ifade edildiği açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi;

“Sağlık ortamında şiddetin temel nedenlerinden biri sağlık sisteminin kendisidir. Kışkırtılmış bir sağlık hizmet talebi nedeni ile ağır bir iş yükü oluşturulmuş ve bu iş yükü hem çalışanları hem de sağlık hizmeti alanları ciddi biçimde olumsuz etkilemiştir. Ülkemizde sağlık sisteminin ciddi sorunları vardır. Bu koşullarda iyi hekimlik ve iyi sağlık hizmeti sunulamaz, bundan hem hekimler, hem de hastalar ve toplum olumsuz etkilenmektedir. Bizler bugün Türkiye’nin her yerinde, tüm hastanelerde, sağlık alanında yaşadığımız şiddeti, bu şiddetin nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağız.

Sağlık hizmetlerine olan talebin kışkırtılmamasını, toplumun doğru yönlendirilmesi ve bilgilendirilmesini istiyoruz. Kar amacı ile gereksiz kaygı ve korku yaratarak toplumu hastanelere yığmak son derece yanlıştır. Şiddet olayları karşısında hukuksal olarak şiddet uygulayanların gerekli cezaları görmesini bu konuda tolerans gösterilmemesini istiyoruz.

Sağlıkta şiddeti önlemeye dönük yasal durumun güçlendirilmesini istiyoruz. Şiddet olguları karşısında yöneticilerin duyarlılık göstermesini istiyor, her türlü şiddetin kayıt altına alınmasını ve nedenlerinin incelenmesini arzu ediyoruz. Sorunlarımızı şiddete başvurmadan çözebildiğimiz, sağlıklı huzurlu bir toplum diliyor, çalışırken meslekleri başında öldürülen meslektaşlarımızı saygı ile anıyor, Bu Şiddet Sona ERS!N diyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here