Sıcaklarda Tansiyon Hastalarının Alması Gereken Önlemler

0
64

Gelişim Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ender Çolakoğlu,yaz aylarında yaşanan aşırı sıcaklarda, tansiyon hastalarının dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Havalar özellikle bizim bölgemizde mevsim normallerin üzerinde seyrederken, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ender Çolakoğlu, tansiyon hastalarının alması gereken önlemleri sıraladı.

Mecbur kalınmadığı sürece öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması gerektiğini vurgulayan Çolakoğlu; “Güneş ışınlarının en etkili olduğu 10.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaya özen gösterin. Egzersizini akşam saatlerinde yapın ve sporu akşam saatlerinde yemekten iki saat sonra yapmaya özen gösterin. Tütün ürünlerinden uzak durun. Çay ve kahve tüketiminden mümkün olduğunca kaçının. Günde en az iki litre su içmeye özen gösterin. Beslenmenize dikkat edin. Tuz ve yağ oranı yüksek, sağlıksız, hazır gıdalar ve atıştırmalıklardan kaçının. Bol sebze ve meyve tüketin. İlaçlarınızı düzenli kullanın. Tansiyon takibi yapın ve doktor kontrolünüzü ihmal etmeyin” şeklinde tavsiyelerde bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here