Sevgi Evlerine Dostluk Eli!

0
224

güreş-sevgi evleri1Ülkemizde spor branşlarının altyapılarının olmamasından dolayı olimpiyatlarda başarısız olunduğuna her fırsatta vurgu yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, sevgi evlerinde bulunan çocuklara güreşmeyi öğretiyor. Amacının çocukları spora alıştırmak olduğunu söyleyen Müdür Arıkoğlu, güreş spor dalının altyapısını oluşturmak için de onlara güreş öğrettiğini kaydetti.

Altyapı sorununun Türkiye’nin kanayan yarası olduğunu dile getiren Müdür Ali Arıkoğlu; “Türkiye’nin olimpiyat başarısını en üst seviyelere taşımak için birçok ilde Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) açıldı. Bizler de kentimizde sevgi evlerinde kalan ve şefkat bekleyen çocuklarımızı topluma kazandırmak, hayatlarına yön vermeye yardımcı olmak için ve başarılı olanları Türk sporuna kazandırmak için bir atılım yaptık. Onlara güreşi ben öğretiyorum. Buna benzer etkinliklerimiz devam edecektir. Bu etkinlik ayrıca güreş spor dalının da altyapısını oluşturmaktadır” dedi.

güreş-sevgi evleri2

Olimpiyatlarda başarının elde edilmesi için altyapıya önem verilmesinin altını ısrarla çizen Arıkoğlu; “Herkes sporun alt yapısına önem verilmediğini söylüyor fakat kimse de bu yanlışın giderilmesi için elini taşın altına koymuyor. Biz kendi çapımızda bir başlangıç yaptık. Kentimizde başlatılan bu gibi projelere gerek belediye başkanı gerekse işadamlarının destek olması gerekiyor” diyerek projelere destek olunması gerektiğinin de altını çizdi.

İlçe Müdürü Arıkoğlu’nun, böyle bir projeyi hayata geçirmesi sporu ne kadar sevdiğini ve destek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here