Şeref Kaska; “Eskiden Müzik Bizden Sorulurdu”

0
78

İskenderun’da müzik denince akla ilk gelen işletmelerden biri olan Şeref Plak işletmecisi Şeref Kaska, işyerinin yıkılmasının ardından aynı cadde üzerinde tezgah açarak müzik albümleri satmaya devam ediyor.

88 yaşındaki Şeref Kaska, 60’lı yıllarda açtığı Şeref Plak’ın ününün tüm Türkiye’ye yayıldığını anlatırken o günleri adeta tekrar yaşadı. Türkiye’nin her yerinden müşterileri olduğunu kaydeden Kaska, son yıllarda yapılan müzikleri beğenmediğini de belirtti.

Eski şarkıların insanın ruhunu okşadığını söyleyen Kaska; “Müzik olayı bitti Türkiye’de. Sahneye çıkıp Türk Sanat Müziği okuyanlar bile gazinoya gitmiyorlar. Gazinoda masalar boş kalıyor. Herkesin cebinde artık müzik! O yüzden bizdeki işler bitmiş vaziyette. Günde 5 CD sattığımız zaman bayram ediyoruz. Eskiden 100-200 albüm satıyorduk, artık alan yok. Ara sıra alan oluyor, onlarda bizi tanıdığı için alıyor. Eskiden bir CD 15 TL idi şimdi 5 TL’ye veriyoruz, alan yok.

Yeni müzikler hiç güzel değil. Okşamıyor insanın ruhunu. Eskiden ruhu okşuyordu, bir anlamı vardı, şimdi yok. Ben 70 yıldır bu cadde üzerinde bu işi yapıyorum. Şimdi bina yaptılar, eski dükkânım mağaza oldu bende onun önünde tezgâh açıyorum. Şeref Plak’ı herkes bilirdi. Türkiye’nin her yerinden gelirlerdi. Doğudan, İstanbul’dan, Ankara’dan gelirler bizden alışveriş yaparlardı. Kendi şehirlerinde bulamadıklarını bizde bulurlardı. Bu işi çok iyi takip ederdik. En yeni albümler bizde olurdu, bizden sorulurdu. Ama artık bunların önemi kalmadı” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here