Şenöz; “Vatandaşımıza Ucuz Ekmek Yedirmenin Çaresini Bulmaya Çalışıyoruz”

0
78

Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz; “Vatandaşımıza Ucuz Ekmek Yedirmenin Çaresini Bulmaya Çalışıyoruz”

Geçtiğimiz gün Toprak Mahsulleri Ofisi Hatay Baş Müdürlüğünde, ilçe belediye başkanları, fırıncılar odası yetkilileri ve sanayicilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, devletin TMO aracılığıyla fırıncı esnafına ucuz un tedarik edeceği konusu görüşüldü.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İskenderun Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz, ucuz un tedarikinin fırıncı esnafının yarasına pansuman olabileceğini söyledi ve bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederek; “Toprak Mahsulleri Ofisi Hatay Baş Müdürümüzün, birlik başkanlarımızın, sanayicilerimizin geniş katılımıyla bir toplantı yapıldı. Bir derdimize derman olmaya çalıştılar. Birlik başkanımızın da desteği vardır bir araya gelmemiz de. Birlik başkanımız, daha fazla un alabilmemiz için görüşmeler yapacağını söyledi. Bizi bir araya getiren TMO Baş Müdürü Sayın Suat Müdürüme teşekkür ediyoruz, katkı veren bütün belediye başkanlarımıza, oda başkanlarımıza, yetkililere, Ticaret Müdürlüğü’ne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Un tedarikinin güzel bir çalışma olduğunu ancak bunun ekmek fiyatlarını düşürmeyeceğini kaydeden Şenöz; “Devletimiz fırıncı esnafı ve vatandaşı korumak için un regüle ediyor. Ucuz fiyatla taahhütname veren un fabrikalarını 2.600 liradan buğday verip fırıncının ihtiyacının bir kısmını ucuz yolla karşılamaya, temin etmeye çalışıyor. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı bu fırıncımıza biraz nefes aldırdı. Fakat bu yaraya sadece pansuman olmuştur. Yeni hasat dönemine kadar devletin elinden geldikçe süspanse edeceğini söylediler. Yeni hasat dönemine kadar bize destek vermeye devam ederlerse bizde daha kaliteli hizmet vermenin, vatandaşa daha ucuz ekmek yedirmenin çaresini, çözümlerini bulmaya çalışacağız.

Ucuz buğday ekmeğin fiyatını asla düşürmeyecek bu kesin, zam gelmesini geciktirecek sadece. Önümüzde asgari ücretin belirlenmesi süreci var bunlarda işverenlere ayrı bir maliyet getirecek. Unun bir kısmının şu anda devlet tarafından karşılanması ancak zam gelmesini biraz geciktirebilir. İnsanlar ekmeği un ve mayadan zannediyor. Bir ekmek, fırından vatandaşın sofrasına gelene kadar 10 tane elden geçiyor, 40 tane kalem var ekmekte. Örneğin bir poşetin fırıncıya maliyeti 25 kuruş. Biz bunun ücretini almıyoruz ama devlete bunun vergisini veriyoruz” diye konuştu.

Meslektaşlarına da özverili çalışmalarından ötürü teşekkür eden Şenöz; “Fedakar fırıncı esnafı, geçen 2 senelik pandemi sürecinde de bu halkı ekmeksiz bırakmamak için çok büyük gayretler sarf ettik, çok büyük sıkıntılar yaşadık fakat vatanımızın, milletimizin bekası için elimizden gelen bütün mücadeleyi yaptık. Bu şartlarda fırıncı esnafı asla devletinin yanından ayrılmamıştır. Birikimlerimizi bu zaman içinde feda ettik, ayakta kalmak için. Bizim de bir ailemiz, bazı ihtiyaçlarımız olduğunu kimse unutmasın. Biz de halkız, biz de vatandaşız” dedi ve eleman bulmak konusunda sıkıntı yaşadıklarını da sözlerine ekledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here