Şehit Ateşi Hatay’ı Bir Kez Daha Yaktı

0
207

şehit-kırıkhan1Şehit ateşi ilimiz Hatay’’a bir kez düştü. Hakkâri Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlarda 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş İrfan Mert, şehit oldu. Mert’in acı haberi Kırıkhan ilçesindeki ailesini yasa boğdu.

Evli bir çocuk babası İrfan Mert’in şehit olduğu haberini Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ile askerler ilçeye bağlı Topboğazı Mahallesinde oturan babası Tahir ile annesi Münevver Mert’e verdi. Acı haberle sinir krizi geçiren aileye sağlık görevlileri müdahale etti. İrfan Mert’in şehit olduğunu duyan yakınları ve komşuları ise eve akın etti.

Eşi, Acı Haberi Mersin’de Öğrendi

Uzman Çavuş İrfan Mert’in 3 yıllık eşi Radya Mert ise acı haberi ailesini ziyarete geldiği Mersin’de aldı. Merkez Mezitli ilçesi Yeni Mahalle’de oturan babası Suphi Duman’ı 3 gün önce ziyarete gelen şehit eşi Radya Mert’e acı haber, Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer ile askeri yetkililer tarafından verildi. Aldığı haber ile fenalık geçiren Radya Mert’e, sağlık görevlileri tarafından sakinleştirici yapıldı.

Eve Türk bayrağı asılırken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da aileyi ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu. 7 aylık Gülhan Fatma adında kız çocuğu bulunan şehit eşi Radya Mert, ambulansla, askeri yetkililer eşliğinde eşinin baba ocağı olan Kırıkhan’a getirildi.

Hakkâri Dağlıca bölgesinde, teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlarda hain kurşunların hedefi olan 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş İrfan Mert, dün Kırıkhan’da yapılan cenaze töreninin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

şehit-kırıkhan2

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here