Şehit Ateşi Hatay’a Bir Kez Daha Düştü

0
389

şehit cenaze6Diyarbakır Sur’da hendekleri kapatma, barikatların kaldırılması çalışması yapan güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmada 2 asker iki polis şehit oldu. Şehit olan özel hareket polislerinden ikisinin de Dörtyol İlçesinden oldukları belirlendi.

PKK’lıların tuzakladığı patlayıcıları imha eden güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Genelkurmay Başkanlığı, PKK’lıların saldırısında 2 asker ve 1 polisin şehit olduğunu açıkladı. Devam eden çatışmalarda bir polis daha şehit oldu. Şehit sayısı 4’e yükseldi.

Şehit olan Özel Hareket Polisi Şehit Mücahit Soydemir Dörtyol doğumlu ve bir süre Dörtyol’da ikamet etti. 1992 doğumlu, yeni evli olan özel hareket polisi, şehidin Osmaniye Selimiye Mahallesindeki baba ocağına Bayraklar asıldı. Mücahid Soydemir’in cenazesi eşinin evinin önünde helallik alındıktan sonra Osmaniye Nuri Çomu Cami’ne götürüldü. Kılınan namazdan sonra 30 yaşındaki Şehit Polis memuru Mücahid Soydemir’in naaşı tekbirler ile bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze arabası ile Osmaniye Karacalar Mezarlığı’na defnedildi.

şehit cenaze7

Öte yandan bir dizi program için Osmaniye’de bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, programlarını iptal ederek cenaze törenine katıldı.

Hatay Dörtyol nüfusuna kayıtlı olan ancak Kahramanmaraş’ta ikamet eden Özel Harekât Polisi Ömer Faruk Sayıl da Diyarbakır Sur ilçesindeki çatışmada ağır yaralanmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin naşı havayoluyla memleketi Kahramanmaraş’a götürüldü. Havaalanında yapılan karşılamanın ardından Şehit Ömer Faruk Sayıl’nın cenazesi Onikişubat ilçesi Arif İnan Mahallesine götürüldü.  Burada helallik alınmasının ardından şehidinin cenazesi hastane morguna konuldu. Şehit Ömer Faruk Sayıl’nın Türk Bayrağına sarılı naaşı daha sonra dualar eşliğinde tören için Kahramanmaraş merkez Ulu Camii’ne getirildi. Ulu Camii’nde düzenlenen tören, Şehit Ömer Faruk Sayıl’ın Şeyh Adil Mezarlığı’nda ailesi ve sevenleri tarafından toprağa verilmesiyle sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here