“Şehir Plancısı Olarak, Bilgi, Beceri Ve Deneyimimle İskenderun’u Ayağa Kaldırabileceğime İnanıyorum”

0
66

CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mustafa Yayla; “Şehir Plancısı Olarak, Bilgi, Beceri Ve Deneyimimle İskenderun’u Ayağa Kaldırabileceğime İnanıyorum”

Genç Siyasetçi Mustafa Yayla, İskenderun Belediye Başkanlığına aday adaylığını kamuoyuna duyurdu ve resmi başvurusunu da gerçekleştirdi.

CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Şehir Plancısı Mustafa Yayla, İskenderun’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek aday adaylığını açıkladı. Özgeçmişi ve aday adaylığı konusunda gazetecilere bilgi veren Mustafa Yayla; “İskenderun çocuklarımızı huzurla büyütebileceğimiz bir yer olmalı” dedi.

Belediyeciliğin önemine vurgu yapan Şehir Plancısı Mustafa Yayla; “Özellikle 6 Şubat depremi sonrasında yaşanılan yıkım ve felaket, belediyeciliğin gerektirdiği teknik bilgi, beceri ve donanımın önemini gözler önüne sermiştir. İskenderun’un deprem ile anılan bir ilçe olmaktan çıkıp, insanlarımızın güvenle ve sağlıkla yaşayacağı, çocuklarımızı huzurla büyütmek isteyeceğimiz bir ilçe haline gelmesi hepimizin önceliğidir. Liyakatin esas alınmasının önemini en acı şekilde tecrübe eden İskenderunlular için belediyecilik, ihtiyaç ve koşullar göz önüne alındığında, bu çerçevede ve teknik kadrolarla, hiç vakit kaybetmeden yapılmalıdır” dedi.

CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mustafa Yayla; “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ve parti yetkilileri, yerel yönetimlerde aday tercihlerinin; liyakat, öncelikli meslek grupları, bölge özelindeki koşul ve ihtiyaçlar göz önüne alarak yapılacağını ifade etmiştir. Bu kriterler göz önüne alındığında memleketi için bilgi, beceri ve deneyimleriyle İskenderun’u el birliğiyle ayağa kaldıracağımıza inanıyorum. Bu yüzden Şehir Plancısı Mustafa Yayla olarak İskenderun Belediye Başkan aday adaylığımı değerli medya mensupları aracılığıyla kamuoyuna saygıyla duyuyorum” diye konuştu.

Yayla, basınla buluşmasının akabinde, aday adaylığı başvurusunu CHP İskenderun İlçe Başkanlığında yaptı. Kısa bir konuşma yapan Yayla; “Doğa olayları birer afet veya felaket değildir. Bunları afet veya felaket haline getiren biz insanoğlunun akıl, bilim ve vicdan üçlüsünden sapmasıdır. Ben belediye yönetimine adaylığımla şayet bu görev bana tevdi edilirse ve seçilirsem bu üç öğe ışığında, bu çerçevede görevimi yapacağımı ifade etmek isterim. Son olarak şunu söylemek istiyorum; belediye başkanlığı haricinde hiçbir makam, mevki, görev talebim yoktur. Bununla ilgili gelmesi muhtemel teklifleri peşinen reddettiğimi ve reddedeceğimi hepinizin huzurunda açıkça beyan ederim” ifadelerini kullandı. Yayla konuşmasının ardından başvuru dosyasını CHP İskenderun İlçe Başkan Vekili Av. Hüseyin Derin’e teslim etti.

Mustafa Yayla Kimdir?

İskenderun’da doğup büyüyen Mustafa Yayla, İskenderun Mithat Paşa İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra, eğitimi için Ankara’ya gitmiştir. İlk olarak ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden sonra, ikinci olarak Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölüm ününden onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Sonrasında ise İstanbul Teknik Üniversitesinde İnşaat Projeleri Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.

Orta ve Doğu Karadeniz Çevre Düzeni Planı çalışmalarına ilaveten, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün İstanbul 2 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonunda görev almış, şu anda da Hatay Planlama Merkezinde Şehir Plancısı unvanıyla ilimize ilişkin yapılan çalışmalara katılmaktadır. Hali hazırda inşaat, turizm, maden, reklam sektörlerinde yatırımları vardır. Evli ve iki çocuk babasıdır. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here