Seçim Güvenliği Toplantısı İskenderun Kaymakamlığında Yapıldı

0
77

seçim güvenliği toplantısı21 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin İlçemizde huzur ve sükûn içerisinde güvenli bir şekilde yapılması amacıyla İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit başkanlığında İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı yapılarak,  genel güvenlik tedbirleri ile ilgili istişare yapıldı.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen seçim güvenliği toplantısına; İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil Türkdönmez, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı ve İlgili Birim Amirleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Temsilcileri katıldı.

Hatay Valisi Ercan Topaca başkanlığında, 28 Eylül 2015 Pazartesi günü saat: 18.00’de Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seçim güvenliği toplantısında görüşülerek, karara bağlanan genel güvenlik tedbirlerinin de dikkate alındığı toplantıda, İlçemiz de uygulanan ve uygulanması planlanan genel güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı.

Kaymakam Hasan Özyiğit yaptığı konuşmasında, Siyasi Partiler ve adayları tarafından seçim dönemi içerisinde yapacakları tüm propaganda faaliyetlerinde 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümlerini düzenleyen Kanun ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ve İl – İlçe Seçim Kurulları tarafından alınan veya yayınlanan kararlara uygun şekilde hareket edilmesinin yerinde olacağını dile getirdi.

seçim güvenliği toplantısı3

Seçim takviminin başlamasından itibaren devam eden sürecin İlçemizde huzur, güven ve karşılıklı saygı ve hoşgörü içerisinde ilerlemesinin hepimizin ortak temennisi olduğunu ve bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Özyiğit, bu manada yürütülen çalışmaların seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıması,  Ülkemiz ve İlçemiz siyasi yaşamı ile demokratik hak ve özgürlüklerin eşit ve adil olarak kullanılması bakımından önem arz ettiğini dile getirdi.

Kaymakam Özyiğit; İskenderun’un demokratik olgunluğa ulaşmış, huzurun, güvenliğin, birlik ve beraberliğin hâkim olduğu örnek bir kent olduğunun altını çizerek; “Temennimiz, İlçemizin sosyal ve kültürel dokusuna yakışır bir şekilde seçim ortamı geçirmektir. Bu manada kadirşinas İskenderun halkının ve siyasi parti teşkilatlarımızın çok değerli temsilcilerinin gerekli hassasiyeti göstereceklerine olan inancım tamdır” şeklinde konuştu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili sunum eşliğinde seçim güvenliği ile ilgili konular tüm detaylarıyla görüşüldü ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here