Savaş; “Siyasi Muhalefet, Hatay Halkını Cezalandırmak İstiyor”

1
45

büyükşehir meclisi3Hatay Meclisindeki İhtilaf Maaşların Verilmesini Engelledi

30 Mart yerel seçimleriyle Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı olarak CHP’li Lütfü Savaş’ın seçilmesi ancak meclis üyeleri sayısında çoğunluğu Ak Parti’nin alması daha ilk oturumda ayrılıklara neden oldu.

Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla tüm Hatay’a hizmet vermeye başlayacak olan Hatay Büyükşehir Belediyesi, söz konusu hizmetler için personel ve bütçeye ihtiyaç duyarken, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne İçişleri Bakanlığı’nın tahsis ettiği 3260 memur ve 1630 işçi kadrosu için teklifte bulunuldu. Fakat Büyükşehir Belediye Meclisinde çoğunluğu oluşturan Ak Partililer teklifi kabul etmeyerek erteledi. Bu erteleme belde belediyelerinden Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne verilen işçilerin maaşlarını almasına da engel oldu. İçişleri Bakanlığının belirlediği norm kadrolara Ak Partililerin karşı çıkması büyük tepki topladı. Erteleme nedeniyle belediyeye personel alınamadığı için hizmetler de büyük ölçüde aksadı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, meclis gündemine gelen ve Ak Partili üyelerinin ret oyları ile bir dahaki meclis gündemine kalan norm kadro sorununu; “Siyasi muhalefet, demokratik seçimden dolayı Hatay halkını cezalandırmak istiyor” sözleriyle değerlendirdi.

Acele olarak yeni bir bütçe hazırlamak zorunda olan Büyükşehir Belediyesi, Ak Partili üyelerin muhalefeti nedeniyle bütçeyi hazırlayacak elemanları işe alıp yetkilendiremiyor. Belediyenin işleyişini sağlayacak yürütme organı olarak nitelendirilen belediye sistemi kurulamıyor. Daire başkanı statüsünde encümene üye ataması da Ak Partili üyelerin oylarıyla reddedildiği için yapılamıyor. Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda elindeki personele de herhangi bir harcama yaptıramıyor.

Daire Başkanları Atanamıyor!

Bunun sebebi ise harca yaptırma yetkisi olan dire başkanlarının atanmaması gösteriliyor. Köyler başta olmak üzere büyükşehir belediyesi bünyesinde hizmet alması gereken yerler şuanda hiçbir şekilde hizmet alamıyor. Belediyecilik hizmetlerinin tamamı personel üzerinden yapıldığı için bu hizmetler durmuş halde.

Asıl tehlike ise Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen itfaiye ve kanalizasyon hizmetleri veren birimlerde. Bu birimlerde çalışan personel de Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ak Partililerin kadro teklifini reddetmesi nedeniyle şuanda yetkisiz durumda. Yani şuanda Hatay’da olası bir yangına müdahale edecek personel bulunamıyor. Hatay Valiliği tarafından merkez ilçe Antakya Belediyesi’ne 50’den fazla mimar ve mühendis atanırken görev alanı yaklaşık yedi kat geniş olan Büyükşehir Belediyesi’ne sadece 34 mimar ve mühendis ataması gerçekleştirildi.

1 YORUM

  1. Adaletsizlik ve haksizlik yapmak hic kimseye Allah’ın yaninda sevap kazandirmamistir. Bu kirli siyaseti yapanlara biraz vicdanlarinin sesini dinlemelerini tavsiye ederim. Z.K.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here