Savaş; “Kameralara Oynayarak Halkı Aldatıyorlar”

0
99

lütfü savaş20HBB Başkanı Lütfü Savaş, KRT Hatay FM’in Konuğu Oldu

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Vardılar Medya Grubu bünyesinde yayın yapan KRT Hatay FM’de Rahmi Vardı’nın hazırlayıp sunduğu ‘Gündem Özel Programı’na katılarak gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Sosyal medya takipçilerinin özellikle twitter ortamında Türkiye gündemine taşıdığı programda sunucu Rahmi Vardı ile hemşerilerinden gelen soruları yanıtlayan Başkan Savaş, özellikle su fiyatları üzerinden HBB’nin yıpratılmak istendiğini ifade etti.

15 ilçenin belediye başkanları ile yapılan toplantıda su maliyeti üzerinden kanunların gerektirdiği ölçüde fiyatlar belirleyerek mutabakata varıldığını kaydeden Başkan Savaş; “Kapalı kapılar ardında su fiyatlarının minimize edilmiş halini kabul edenler, HBB Meclisi’nde kameralara oynayarak halkı aldatmaya kalkışmışlardır” dedi.

Suyu Siyasi Malzeme Konusu Yapıyorlar

Su gibi hayati bir konuyu dahi siyaset malzemesi yapanların Hataylılara büyük bir ihanet içinde olduklarını da vurgulayan Başkan Savaş; “Allah korusun su arıtma tesislerinin kurulamaması durumunda yaşanabilecek salgın bir hastalığın vebalini kimse taşıyamaz. Ben bir sağlıkçı olarak herkesi durumun ciddiyetinin farkına varmaya ve insan sağlığı pahasına küçük hesaplar peşinde koşmamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kimsenin Hakkı Yok…

AK Parti Grubu’nun aylardır ortaya koyduğu tavrın HBB’nin elini kolunu bağlayarak hizmet üretmesini engellemeye dönük olduğunun altını çizen Başkan Savaş, siyaset yapmanın hizmet üretmek anlamına geldiğini herkesin bilmesi gerektiğini ve Hatay halkını 30 Mart’ta yaptığı seçimden dolayı kimsenin cezalandırmaya hakkı olmadığını kaydetti.

Ayak Bağı Olmaya Çalışıyorlar

Hemşerilerinin twitter üzerinden büyükşehrin özellikle Hatay’ın geneline hizmet sunumu konusundaki sorularını tek tek yanıtlayan Başkan Savaş; “Bir kez daha vurgulayarak söylemek istiyorum ki, hemşerilerimiz bizlere 30 Mart itibariyle hizmet etme yetkisini vermiştir. Bizler, popülist politikalardan uzak bir şekilde halkımıza hizmet etmenin derdindeyken bizi karşısında konumlandıranlar Hatay’a hizmet edilmesini engellemek için bizlere çeşitli konularda ayak bağı olmaya çalışmaktadırlar. Siyasi kaygılar uğruna koca bir şehrin hizmet almasını engellemek ne mantıkla ne de vicdanla bağdaşır” ifadelerini kullandı.

Sunucu Vardı’nın sosyal marketlerle ilgili sorusunu da yanıtlayan Başkan Savaş, sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olan sosyal marketleri Hatay’ın geneline yayarak ihtiyaç sahibi hemşehrilerine her anlamda destek olmaya çalışacaklarını belirtti.

Başkan Savaş, sosyal marketlerin yanı sıra Hatay genelindeki mahallelere inşa edilecek sosyal tesislerle eğitimsel ve kültürel ihtiyaçları karşılama hedefinde olduklarını söyledi.

Program bitiminde Sunucu Vardı, Başkan Savaş’ın 50. yaş gününü canlı yayında pasta keserek kutladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here