Sami Üstün; “Acıları Fırsata Çeviren Anlayışa İzin Vermeyeceğiz”

0
32

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün; “Acıları Fırsata Çeviren Anlayışa İzin Vermeyeceğiz”

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, Arsuz’da kaçak yapılaşmaların kesinlikle yıkılacağını beklemesinin tek sebebinin hukuki süreç olduğunu belirtti.

İskenderun’da iş insanı Erva Motors işletmecilerinden Mehmet Çetin’in daveti üzerine esnaf ve basınla bir araya gelen Belediye Başkanı Sami Üstün, burada esnaflarla samimi sohbet gerçekleştirirken, Gazetecilerin Arsuzla ilgili olan kaçak yapılaşma sorusu üzerine gelişmeleri tek tek anlattı.

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün; “Arsuz’da deprem sonrasında ciddi bir yapılaşma oluştu. Gelen her şikayeti değerlendiriyoruz. Kaçak binaların üzerine gidiyoruz. Her daim sahada baskı uyguluyoruz. Vatandaşlarımıza da söylüyoruz, bizim göremediğimizi siz bize bildirin. Yeşil alan, vakıf alanı, emlak arazileri üzerine yapılan yapılar rant amaçlı.

Bu konuda titizlikle çalışıyoruz. Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim ki Belediye olarak uygunsuz koşullarda yapılan tüm kaçak yapılar kesinlikle yıkılacak. Biz belediye olarak tutanağı tutuk, mühürledik ve yıkıma gittiğimiz zaman durumu mahkemeye taşıyarak yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Bizde mahkeme sürecinin sonucunu bekliyoruz, gelir gelmez yıkımlar başlayacak.

Toplumun bizden beklediği dokunuşları yakın zamanda hep birlikte göreceğiz. Acıları fırsata çeviren anlayışa izin vermeyeceğiz.. Bunlara asla seyirci kalmayacağım.. Belediye olarak üstümüze düşeni yapacağız. Daha güzel bir Arsuz, daha güzel bir Hatay için tüm başkanlarımızla elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

İş insanı Mehmet Çetin ise Belediye Başkanı Sami Üstün’e çalışmasında başarılar dilerken, “Daha iyi bir Arsuz’un olacağını düşünüyorum” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here