Samandağ ve Arsuz’da İki Önemli Yaşam Paneli Gerçekleştirilecek

0
26

6 Şubat Depremlerinin ardından Hatay’ın yeniden ihyası kapsamında gerçekleştirilen kültür, sanat ve bilim etkinliklerine; 27 Ağustos’ta Samandağ’da, 28 Ağustos’ta da Arsuz’da iki önemli yaşam paneli ile devam edilecek.

Samandağ’da 27 Ağustos Salı günü (yarın) Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Av. Adnan Eryılmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan panele; “Hatay’ın Kültür ve Sanat Potansiyeli’nin Kamucu Değerlendirmesi” sunumuyla Eğitimci Müslüm Kabadayı, “Hatay’ın Kentsel İyilik Halini Etkileyen Zorunlar ve Çözüm Önerileri”ni, depremin ilk gününden bu yana özverili çalışmalarıyla tanınan Dr. Demet Parlar, “Hatay’ın Turizm Potansiyeli Nasıl Değerlendirilir” sunumuyla Turizmci, İstanbul Hatay Dayanışma Derneği Başkanı F. Semir Abacı, “Bölgemizdeki Yaşam Tarzının Kalp Sağlığına Etkileri” sunumuyla başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Eryılmaz, “Plastiklerin Çevre ve İnsan Sağlığına Etkileri, Sorunlar ve Çözüm Önerileri”ni Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, “Hayvanların İnsan Sağlığına Etkisi ve Sokak Hayvanları Sorunu”nu da Veteriner Hekim Mehmet Eryılmaz aktaracak. Samandağ’daki panel, Samandağ Belediyesi Salonunda saat 17.00’de başlayacak.

Arsuz’da 28 Ağustos Çarşamba günü saat 15.00’te gerçekleşecek yaşam paneli ise Arsuz Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Arsuz Belediyesi ile Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği’nin ortak katkılarıyla gerçekleşecek yaşam paneline; Samandağ yaşam paneline katılan konuklardan Müslüm Kabadayı, Fahir Semir Abacı, Prof. Dr. Ufuk Eryılmaz ve Mehmet Eryılmaz sunumlarıyla katkı sağlarken, panele konuşmacı olarak ‘Kent ve Hafıza’ konusuyla Eğitimci-Yazar Recep Yıldırım da katılacak. Panelin moderatörlüğünü ise Hatay’ın tanınmış isimlerinden Prof. Dr. İskender Sayek üstlenecek. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here