“Saldırıların Sorumlusu Hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kışkırtıcı Dilidir”

0
183

hdp açıklama1HDP Hatay Milletvekili Adayı Nihat Eraslan’dan Saldırılara Tepki!

HDP Hatay Milletvekili adayı Nihat Eraslan, HDP Adana ve Mersin il örgütlerine dönük gerçekleştirilen saldırıların sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana ve Mersin il örgütlerine dönük gerçekleştirilen bombalı saldırıları değerlendiren HDP Hatay Milletvekili dayı Nihat Eraslan, saldırıların Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP’lilerin meydanlarda kullandığı kışkırtıcı dilin sonucu olduğunu belirterek, saldırıların organize bir şekilde düzenlendiğini ifade etti. Saldırıların Çukurova bölgesinde düzenlenmiş olmasının da dikkat çektiğini belirten Eraslan, hükümetin HDP’nin büyük yükselişi karşısında saldırı dışında yapacağı bir şeyinin kalmadığını gösterdiğini kaydetti.

Saldırıların faillerinin bir an önce ortaya çıkmaması durumunda sorumlunun AKP ve AKP kurmayları olduğunun kabullenilmiş olduğuna dikkat çeken Eraslan, saldırılara rağmen çalışmalarını daha da hızlandırarak sürdüreceklerini ve baskılara karşı 7 Haziran gecesi halklar ile birlikte cevap vereceklerini söyledi.  Saldırılar ile HDP’nin baraj altında bırakılmasının hedeflendiğini vurgulayan Eraslan; “Halkımızın sağduyulu yaklaşımı ile saldırılar ters tepecek ve HDP’yi vurmak isteyenleri vuracaktır. AKP saldırıları kışkırtan diline son vermediği takdirde halklar tarafından tarihin karanlığına gömülecektir” dedi.

HDP Hatay Milletvekili adayı Nihat Eraslan, saldırıları kınadıklarını belirterek, saldırıda yaralanan partili ve yurttaşlara acil şifalar dileyerek, tüm yurttaşları saldırılara karşı cevap olmak için HDP ile dayanışmaya davet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here