Sakuçoğlu; “Altı Okun İktidarı İçin Mücadele Veriyoruz”

0
269

vatan partisi3Vatan Partisi İl Kurultayını Gerçekleştirdi

Vatan Partisi Hatay İl kurultayı Antakya’da Öğretmen Evi salonunda gerçekleşti. Vatan Partisinin onuncu kurultayında İl başkanı ve yönetim, disiplin, genel merkez delegeleri seçildi. Seçimlere çarşaf liste olarak gidildi. Eski il başkanı Bülent Sakuçoğlu il başkanlığına aday olmazken, başkan adaylığına Av. Özkan Kutsal aday oldu.

Vatan Partisi kurultayı saygı duruşu, istiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra divan başkanı ve üyeleri seçildi. Divan başkanlığına oy birliği ile Eğitimci İbrahim Bedir, Vatan Partisi Erzin İlçe başkanı İsmail Hıfzı Çoşkuner, Kırıkhan ilçe başkanı Gönül Gökkan, İskenderun ilçe başkanı Süleyman Reyhani, Antakya ilçe başkanı Vecih Hasırcı ve Samandağ ilçe başkanı Gazi Karaali seçildiler. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Yaşasın Partimiz Vatan Partisi’ sloganlarının atıldığını kurultayda, Faaliyet raporu, mali rapor okunarak, daha sonra delegelerin onayına sunuldu, oy birliği ile onaylandı.

vatan partisi4

Divan Başkanlığına seçilen İbrahim Bedir delegelere teşekkür konuşmasında Vatan Partisinin fedakar bir parti olduğuna dikkat çekerek; “Bütün Vatan Partililer fedakar ve çalışkandır.  Vatan Partisi bu memleketin gerçek sahibidir. Kurucusundan aldığı görevini sürdürecektir. Kurucu Mustafa Kemal bu memleketi gençliği emanet etmiştir. Vatan Partisinin aslanlar gibi bir gençliği vardır. Kardeş kuruluş TGB vardır. Bu gençlik ülkemizde destanlar yaratmıştır, onları buradan kutluyorum” dedi.

Vatan Partisi eski il başkanı Bülent Sakuçoğlu konuşmasında, bölgemizin sorunlarının çözüm noktasında, başta Rusya olmak üzeri Suriye, Irak, İran gibi ülkelerle işbirliğinin şart olduğunu ifade ederek; “Biz Vatan Partisi olarak Atatürk’te birliği ve Altı okun iktidarı için mücadele veriyoruz. Önümüzdeki yıllar Vatan Partisinin yılları olacaktır. Biz göreve geldikten sonra Amerika’nın Suriye’ye karşı açtığı savaşa karşı biz ise ‘savaşa hayır, Türkiye-Suriye kardeşliği’ temelinde bir mücadele yürüttük. Değişik kesimlerden büyük destek gördü ve başarılı bir sonuç aldık. Yine bu kapsamda Terör kampları kapatılsın, terör örgütleri sınır dışı edilsin şiarı ile panel, konferans, bildiri ile yurttaşları bilgilendirdik, yürüyüş düzenledik. Partimiz daha sonra Vatan Partisi ile yoluna devam etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin hatalarına ve CHP ve MHP birlikteliğinin sahte olduğuna dikkat çekti.  Bu kurultay ile çalışmalarımıza devam ediyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

vatan partisi5

Kırıkhan ilçe başkanı Gönül Gökkan ise kurultayda yaptığı konuşmasında anayasa tartışmalarına değindi. Gökkan; “Bugün yeni bir anayasa tartışması yapılmaktadır. Bu anayasa vatan bütünlüğüne hizmet etmiyorsa, anayasa olmaz. Anayasada zaten vatan bütünlüğü vardır. Kurtuluş savaşı ile zaten bunu gerçekleştirmişiz. Bu gün yeniden vatanımızı bölmeye çalışanların tepesine binecek bir milli anayasa yapılmalıdır. Türkiye’nin en temel gerçeği budur” diye konuştu.

Vatan Partisi Hatay il kurultayı tamamlandıktan sonra, yeni başkan ve yönetiminde katıldığı bir dayanışma yemeğinde buluştular.

Seçimler sonucunda Vatan Partisi İl başkanlığına Av.Özkan Kutsal seçildi. İl Yönetim Kuruluna ise Sadık Karakaş (emekli öğretmen), Bülent Sakuçoğlu (esnaf), Hasan Saban (emekli işçi) Emrah Koçak (işçi) Bülent Aslanyürek (esnaf), Aytaç Nazlı (makine mühendisi),  Yunus Özgür Yıldırım (bilgisayar mühendisi) Can Gürbüz (makine mühendisi), Yusuf Soylu (işçi) İbrahim Ceribdiken (ziraat mühendisi), Recep Şahin (esnaf), Mukeddes Gölge (öğrenci), Yusuf Sebzeci (emekli), Ertürk Yılmaz (öğrenci) seçildiler. Disiplin kuruluna Bayram Özarslan (emekli) Fatma Keltuş (eğitimci) ve Ali Karadaş (matematik öğretmeni) seçildiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here