Sağanak Yağış Hatay’ı Felç Etti

0
294

arsuz-antakya-sel1Antakya ve Arsuz’da bazı çaylar taşarken, vatandaşlar da şehir merkezlerinde zor anlar yaşadı. Arsuz Çayı’nın taşması sonucu 6 balıkçı teknesi sele kapıldı. Antakya’da da bazı çaylar taşarken, köprübaşı, uzun çarşı ve şehir merkezinde de sel şeklindeki sular vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Meteorolojinin günlerdir uyarıda bulunduğu aşırı yağışlar ilimizin bazı ilçelerinde sele neden oldu. Antakya ve Arsuz’da bazı çaylar taşarken, vatandaşlar da şehir merkezlerinde zor anlar yaşadı.

arsuz-antakya-sel2

Arsuz Çayı’nın taşması sonucu 6 balıkçı teknesi sele kapıldı. Dün öğle saatlerinde etkili olan şiddetli yağış, Arsuz’un dağlık kesimlerinde etkili oldu. Yağış ve dağlardan akan sularla birlikte Arsuz Çayı taştı. Taşma sonucu çay kenarında bulunan balıkçı teknelerinden 6 tanesi sele kapılarak parçalanırken, bazı vatandaşlar teknelerini kurtarmak için uzun uğraşlar verdi.

Arsuz’da yaşanan sel baskınları nedeniyle Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, AKUT’un desteğiyle yardıma ihtiyacı olanlara müdahale edildi. Can kaybının olmadığı Arsuz’da birçok tarla ve ekili araziler sular altında kaldı.

arsuz-antakya-sel3

Konacık Mahallesi’nde ise hortum dehşeti yaşandı. Konacık balıkçı barınağında bulunan bir konteyner ise hortumda kullanılamaz hale geldi.

Antakya’da da bazı çaylar taşarken, köprübaşı, uzun çarşı ve şehir merkezinde de sel şeklindeki sular vatandaşlara zor anlar yaşattı. Öğlen saatlerinde etkisini gösteren ve 3 saat süren şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Yollarda biriken sular, vatandaşlar ve araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Şiddetli yağıştan büyük alışveriş merkezleri de etkilendi. Şehir merkezinde bulunan alışveriş merkezinin zemin katı sular altında kaldı.

arsuz-antakya-sel4

Hatay Büyükşehir Belediyesi Tam Kadro Sahada

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), dün sabah saatlerinde başlayan sağanak yağışa tam kadro müdahale etti. Merkez ilçe Antakya başta olmak üzere çeşitli ilçelerde başlayan yağmur öğle saatlerinde etkisini artırdı. Yağışın etkisiyle Antakya’da tıkanan kanallara HBB’ye bağlı ekipler anında müdahale etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş su baskınlarının yaşandığı bölgelerde hemşerilerini yalnız bırakmadı. Başkan Savaş, HBB ekiplerinin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi.

arsuz-antakya-sel5

Hatay Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’ne (HATSU)  bağlı ekipler, 6 kanal aracı, 3 çekme aracı ve 97 personel ile yaklaşık 100 şikâyete anında müdahale ederek tıkanan logar kapaklarını açtı. HATSU ekiplerine HBB Fen İşleri Dairesi ile İtfaiye daire Başkanlıklarına bağlı ekipler destek verdi.

arsuz-antakya-sel6

HATSU ekipleri ayrıca Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa mahallesinde yıkılan bir ahıra müdahale ederek içerisindeki hayvanların tahlisiyesini sağladı. Öte yandan meteorolojiden alınan bilgilere göre, 2014 yılı Ocak ve Şubat aylarında Antakya’da metrekareye düşen toplam yağış miktarı 110 kilogram iken bugün yaşanan yağışlarda sadece 6 saatte yaklaşık 130 kilogram yağış düştüğü tespit edildi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün bir gün önce yaptığı, sağanak yağışa bağlı sel ve su baskını uyarılarını dikkate alan Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri yağışa karşı hazırlıklıydı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here