Rüşvet ve Yolsuzluk Çeşitlemeleri

0
72

Konumuz, yine “rüşvet ve yolsuzluk” üzerinde yoğunlaşmaya devam ediyor. Gündemden hiç düşmeyen bu kanayan yara, bir an olsun yakamızı bırakıp nefes aldırmıyor. Toplum olarak rüşvete karşı mücadelede duyarlılığımızı elden kaçırmamak gerekiyor. Artık bu hayat, yolsuzluklarla çekilmez duruma geldi…

Rüşvet ve yolsuzluk bağımlılarının iç dünyasını yansıtan düşüncelerini birkaç örnekle okuyucuyla paylaşalım. Altın, Dolar, Euro, Borsa…bunların hepsi hikâye… En iyi yatırım aracı, “Rüşvet Lirası (RL)” dır. Kaybetme riski yoktur, hep değer kazanır. (Rüşvet Menkul Değerler A.Ş.)

* * * * *

Rüşvetçilerin dikkatine! Ünlü “rüşvet aşçısı” Rüstem Ustanın kalem alıp hazırladığı bin bir çeşit “Lezzetli Rüşvet Tarifleri” kitabı piyasaya sunulmuştur. Bütün kitapçılarda bulabilirsiniz. (Rüşvet Yayınevi)

* * * * *

Esnaflar akşama kadar siftah edemeyecek duruma geldiler. Piyasada durgunluk, yaprak bile kımıldamıyor. İşyerleri sinek avlıyor… Esnaflar sabahın erken saatlerinde işyerlerini açtıklarında birbirleriyle selamlaşıp “hayırlı işler, bol ve bereketli kazançlar” dileklerinde bulunurlar. Rüşvetçiler ise, birbirleriyle karşılaştıklarında “hayırlı yolsuzluklar, haram kazançlar” dileklerinde bulunurlar.

* * * * *

Yasadışı yollardan çıkar sağlayanlara bir öneri. Doğacak çocuk ve torunlarına isim bulmakta zorlanmasınlar. Mesleklerine yakışır birkaç uygun ismi öneririm; “Rüşvet, Yolsuzluk, Yağmacı, Peşkeş, Vurgun, Talan, Yalan, Şaibe…”

* * * * *

Rüşvet alışverişlerinizde 2 bin TL ve üzeri harcama sözü verin, yüzde 25’e varan rüşvet indirimlerinden siz de yararlanın. Biriktirdiğiniz “rüşvet ve yolsuzluk puanları” ile Havai Adaları’na 10 günlük tatil, uçak bileti veya bir depo akaryakıt kazanabilirsiniz. Bu fırsatları kaçırmayın, taleplerinizi SMS mesajıyla adresimize gönderin. “RÜŞVET BANK”

* * * * *

Dinine, imanına sıkı sıkıya bağlı, gerçek dindar insan, başını yastığa koyduğunda, “Bugün Allah için, insanlık için ne yaptın?” diye kendini sorgulayıp günün muhasebesini yapar. Sözde inançlı geçinenler, oturdukları makamın avantajlarını suiistimal edenler ise, “Bugün rüşvet ve yolsuzluk için ne yaptın?” şeklinde paranın, pulun hesabını yaparlar. Şoför kornayı, makinist sireni, postacı kapıyı, hakem düdüğü, müzisyen keman, flüt, gitar, ud veya cümbüşü çalar. Rüşvetçi farklı bir yaratıktır. Gece gündüz durmadan, dinlenmeden hep para çalar.

* * * * *

Çiçeği burnunda, henüz yeni kurulan Cumhuriyet’imizin 10. yılında yurdumuz baştanbaşa “demir ağlarla” örülmüştü. 70-80 yıl sonra bir bakıyoruz ki, zihniyet değişmiş. Hemen-hemen her taraf, “rüşvet ağları” ile örüldüğü iddiaları gündemden düşmüyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here