Reyhanlı’da Bir Patlama Daha Yaşandı

0
105

reyhanlı patlama3Merminin Düştüğü Yerde 15 m Genişliğinde 7 m Derinliğinde Çukur Oluştu…

Reyhanlı İlçesindeki 4’üncü Hudut Bölük Komutanlığı’nın 200 metre yakınına, gece Suriye ordusu tarafından atılan bir roket veya füzenin düşmesi sonucu meydana gelen patlamanın ardından, angajman kuralları çerçevesinde topçu atışıyla karşılık verildiği bildirildi.

Gece saat 02.30 sıralarında Suriye sınırına 3 kilometre uzaklıktaki Reyhanlı İlçesi’nin Bahçelievler Mahallesi’ndeki dere yatağında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın, 4’üncü Hudut Bölük Komutanlığı’na yakın bir bölgede meydana gelmesi nedeniyle çok sayıda jandarma ve polis ekibi sevk edildi.

Hatay Valiliği patlamanın Suriye tarafından geldiği değerlendirilen top ya da havan mermisinden kaynaklandığını, olayda 2 kişinin de hafif yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı ise resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada patlamanın Suriye ordusunca atılan roket ya da füzeden kaynaklandığını ve 5 kişinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Suriye Ordusu ile muhalif gruplar arasında meydana gelen çatışmalar esnasında, Suriye ordusu tarafından muhaliflere yapılan ağır silah atışları esnasında, bir adet roket/füze, Reyhanlı İlçesi merkezinin hemen doğusuna düşmüştür. Olayda herhangi bir can kaybı olmamış, bununla birlikte roket/füzenin patlaması sonucu meydana gelen cam kırıklarından 5 vatandaşımızın hafif şekilde yaralandığı bilgisi alınmıştır.

Söz konusu roket/füzenin düştüğü mevkii, Hatay 2’nci Hudut Alayı Narlıca 2’nci Hudut Taburu Reyhanlı 4’üncü Hudut Bölüğü’nün 200 metre kadar batısıdır. Bu nedenle, patlama sonucu etrafa yayılan taş ve toprak parçalarının tesiri ile anılan bölüğün ziyaretçi salonunun tavanı çökmüş, bina camları kırılmış, iki askeri aracın kaporta ve karasöründe hasar meydana gelmiştir. Merminin düştüğü yerde 15 metre genişliğinde, 7 metre derinliğinde bir çukur oluştuğu belirtilmiştir.

Angajman kuralları çerçevesinde, Yayladağı Dağardı Hudut Karakolu’nda konuşlu 2 adet 155 mm Fırtına Obüsü ile 25 Mart 2015 saat 05.25’te, Suriye’de rejime ait bir topçu mevziine atış yapılarak karşılık verilmiştir. Gelişmeler dikkatle takip edilmekte olup, topraklarımıza mermi düşmesi durumunda, angajman kuralları çerçevesinde misliyle mukabelede bulunulmasına devam edilecektir.”

Açıklamanın yanı sıra mahalle sakinleri de patlamanın çok şiddetli olduğunu, büyük korku yaşadıklarını bazı evlerin de camlarının kırıldığını söylediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here