Rektör Depci’nin Üniversite Adayı Öğrencilere Mesajı

0
17

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin Üniversite Adayı Öğrencilere Mesajı…

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan Tercih Günleri öncesinde üniversite adayı gençler için bir mesaj yayımladı. Rektör Depci öğrenci adaylarına şöyle seslendi:

“Sevgili gençler, Geleceğinizi şekillendirecek kilit taşlarından biri olarak gördüğümüz üniversite sınavı sonuçları açıklandı. Her biriniz başarılı olmak için çok çalışıp ter döktünüz. Sonuçlarınızla bunun karşılığını almış olmanızı yürekten dilerim. Uzun, zorlu ve bir o kadar da yorucu olan bir maratonun ardından ileride size güzel kapılar açacak tercihler yapmanızın zamanı geldi. Türkiye’nin en genç ve sayılı teknik üniversitelerinden biri olan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) olarak sizleri ailemizin bir parçası olarak görmeyi çok isteriz.

Ülkemizin umut dolu yarınlarını inşa edecek yeni neslin fertleri olan sizlerle birlikte önceliği bilim ve teknoloji olan İSTE’de başarı çıtamızı yükseltmeyi; vatanımıza ve milletimize hizmet etmeyi diliyoruz. Türkiye’nin en genç ve sayılı teknik üniversitelerinden biri olan İSTE’de tercih edebileceğiniz 7 Fakülte, 6 Meslek Yüksekokulu ve 1 Devlet Konservatuvarında nitelikli kadromuz ile eğitim- öğretime devam ediyoruz. Ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, Dörtyol Meslek Yüksekokulu, Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Erzin Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu, İskenderun Meslek Yüksekokulu ve bu yıl öğrenci almaya başlayacağımız; Türkiye’de yalnızca iki devlet üniversite bulunan bölümüyle İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Kaynakçılık Meslek Yüksekokulumuzda tercih edebileceğiniz 28 program bulunuyor. Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Demiz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Turizm Fakültesi bünyesinde ise 28 farklı program mevcut.

Ara Eleman Değil Aranan Eleman Yetiştireceğiz

Son yıllarda havacılık ve denizcilik sektörlerinde yükselen iş gücü taleplerini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği programlarımız ile; Havacılık elektrik Elektroniği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Havacılık Yönetimi, Uçak Bakım ve Onarım programlarından mezun olan öğrencilerimiz ile karşılıyoruz. Öğrencilerimiz aldıkları donanımlı teorik ve uygulama eğitimleri sayesinde dünyanın dört bir yanında havacılık ve denizcilik sektöründe çalışıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ara eleman değil aranan eleman’ olarak tanımladığı yetenekli öğrenciler yetiştirmek üzere devam ettirdiğimiz çalışmalarımıza vizyoner bakış açısıyla her zaman destek veren YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın olurlarıyla bu dönem Kaynak Teknolojisi ve Su Altı Kaynak Teknolojisi programlarımıza da öğrenci alımı yapacağız.

Her öğrencinin aklındaki diğer soru eminim sosyal imkanlardır. Barınma ihtiyacınız için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtların yanında özel yurtlar ve ev seçenekleriniz mevcut olacak. Akdeniz’in incisi İskenderun’da sosyal imkânlarımız da her geçen yıl iyileşiyor. Üniversite yemekhanemizde öğrencilerimiz için sıcak yemek servisinin yanında gastronomi kenti Hatay’da öğrenci olmanın avantajlarını da yaşayacaksınız. Ayrıca hem öğrenci adaylarımızın hem de ailelerinin deprem sonrası İskenderun’da hayatın çok büyük ölçüde normale döndüğünü bilmesini isterim.

İSTE Ailesi olarak temel aldığımız araştırmacı, sorgulayıcı ve girişimci eğitimlerimizi her programda uygulamalı eğitimler ile destekliyoruz. Şimdiye kadar yürüttüğümüz İSTE’ye ve bölgeye değer katan başarılı çalışmalara sonraki dönemde yenilerini ekleyeceğimizden kuşkum yok. Bu güvenin arkasında durmadan yorulmadan vatana hizmet ve görev aşkıyla çalışmak var.

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğiniz için yapacağınız tercihlerin Türkiye’miz adına önemli olan siz kıymetli gençlerimize, ailelerinize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eder; hepinize mutlu, sağlıklı ve başarılı bir gelecek dilerim. Araştırmaya, öğrenmeye, gelişmeye ve geliştirmeye İSTE’kli tüm öğrencilerimizi İSTE’ye beklerim.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here