Ramazan Bayramı İçin Gerekli Tedbirler Alındı

0
95

ramazan bayramı2İskenderun Kaymakamlığı tarafından, Ramazan Bayramı nedeniyle alınan tedbirler hakkında bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşların istek ve şikâyetlerinin zamanında değerlendirilmesi bakımından gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

Buna göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri denetime ağırlık verecek, devriye hizmetlerini artıracak, trafik kontrollerini mevcut genelgeler doğrultusunda sürdürecek. Bayram öncesi alışveriş merkezleri, çarşı ve pazarlarda hırsızlık ve kapkaç gibi olaylara karşı tedbir alınacak.

İskenderun Belediye Başkanlığı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatsu Genel Müdürlüğü İskenderun Şubesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun İtfaiye Amirliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amirliği iş yeri denetim faaliyetlerine ağırlık verecek, yangın, kanalizasyon ve su arızalarına karşı mevcut planlarını gözden geçirerek  nöbetçi ekipler takviye edilecek, olası durumlara karşı hazırlıklı olacaklardır. Herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmaması için İskenderun Enerji SA tarafından gerekli tüm tedbirlerin alınarak eksiklik varsa derhal giderilmesi ve arızaya anında müdahale edilebilmesi için bağlı birimlerindeki personel sayısının takviye edilmesi sağlanacak.

İlçe genelinde trafiğin aksamadan yürütülmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığınca gerekli önlemler alınacak.

İlçe Sağlık Müdürlüğü acil servis hizmetlerine önem vermek suretiyle, nöbet hizmetlerinin aksamaması için gerekli tedbirleri alacak, 112 Acil Servis hizmeti aksatılmadan yürütülecek.

Olası sel baskını gibi olağanüstü durumlarda İskenderun Belediyesi, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğünce olaylara müdahale için yeterli sayıda ekip ve kuvvet hazır bulunduracak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here