“Polisler Bizi Sürükleyip Darp Ettiler”

0
307

darp iddiası1Darp Raporu Alan Aileden Şok İddia!

Bonzai bağımlısı bir genç, evlerine kaçak sigara baskını yapan polislerin bu sırada kendisini darp ettiğini iddia ederek şikâyetçi oldu. Baskına gelen polislerin kendisini yumruk, tekme ve copla dövdüğünü, buna ilişkin darp raporu alarak şikâyetçi olduğunu söyleyen gencin iddiaları emniyet kaynaklarınca yalanlandı.

Alınan bilgiye göre olay şöyle gelişti. İzmir’de pazarlarda sebze ve meyve satarak geçimini sağlayan Şehmus Yıldız (18) bir buçuk ay önce bonzaiden kurtulmak için İskenderun’da ikamet eden annesinin evine yerleşti. Evin içerisinde 250 karton kaçak sigara bulunduran Yıldız’ın adresine emniyet ekiplerince operasyon düzenlendi. Gerçekleşen operasyonda iddialara göre polisler ve Yıldız’ın ailesi arasında arbede yaşandı.

Bonzai bağımlısı olduğunu ve bu durumdan kurtulmak için annesinin evine yerleştiğini anlatan Yıldız; “Evimde kaçak sigara bulundurduğum için benimle beraber dayımı, yengemi ve dedemi polisler darp ettiler. Beni polis aracında karakola götürürken hem sövdüler hem coplayıp yumrukladılar. Ben polislere annemin yanına geldiğimi söyledikçe anneme küfür edip bana da terörist muamelesi yaptılar” dedi.

darp olayı (2i)

Yakından Biber Gazı Sıktılar

Evin içerisine giren polislerin Yıldız’a sigara içmemesi konusunda uyarıda bulunduklarını ancak Yıldız’ın sigara içtiğini ve daha sonra polisler tarafından tokatlandığını iddia eden yenge Aysel Efetürk de; “Polisin cop çıkarttığını görünce yeğenimin önüne atladım. Polisler bana copla vurup beni merdivenlerden sürüklediler.  Yakından biber gazı sıktılar. Evde kimse gözlerini açamaz iken su vermemize bile izin vermediler. Kayınbabamı merdivenlerden ittiler” diye konuştu.

Evin içerisinde torununun ve oğlunun darp edildiğini ve biber gazı sıkıldığını anlatan dede Faysal Efetürk (60) ise; “Kadınlarımızı gelinlerimizi sürüklediler. Copla darp ettiler. Ben önlerine geçtim beni de sürüklediler. Emniyet müdürüne sesleniyorum. Biz terörist değiliz ama bize terörist muamelesi yaptınız” şeklinde konuştu.

Polislerin evin içine girdiğinde kendi elleriyle sigaraların yerlerini gösterdiğini söyleyen Şehmus Efetürk de polislerden şikâyetçi olduklarını söylediler.

Öte yandan emniyet kaynakları, ihbar üzerine eve yapılan baskında aile fertlerinin fevri hareketlerle direniş göstererek ekibe engel olmaya çalıştığını belirterek, darp iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here