Pazarcı da Vatandaş da Fiyatlardan Şikayetçi!

0
74

Son zamanlarda yaşanan fiyat artışlarının hem esnafları hem de vatandaşları olumsuz etkilediğini söyleyen Cuma Pazarı esnafları, insanların en çok belini bükenini akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar olduğunu söylediler.

Fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşlar karşı karşıya kaldıklarını kaydeden bir pazarcı; “Fiyatlar yüksek, insanlarda alım gücü düşük, mazot pahalı, malların yüksek girdisi oluyor. Vatandaşla biz anlaşamıyoruz. Pazarlarımızda müşteri çok az, artık kan alıyoruz, buna bir çare bulunmalı” derken, diğer pazarcı ise; “Eskiye göre insanların gücü biraz daha zayıf. Girdi fiyatlarının yükselmesi tüketiciye yansıyor. Yine de karamsar olmamak lazım. İnşallah daha iyi olacak, temennileriniz o yönde, devletimize güveniyoruz. Bizim başkanımızdan da beklentilerimiz var, kendisinden çok memnunuz, ihtiyaçlarımızı, taleplerimizi kısa zamanda yerine getiriyor ama eksiklerimiz yine de var” diye konuştu.

Malatya’dan gelerek pazarda tezgah açan bir pazarcı ise; “Malatya’ya git gel 4 bin liraya yakın mazot yakacağım. 4000 liradan sonra ancak para kazanabileceğim. Bir daha gidince gelmeyi düşünmüyorum artık para kazanamıyoruz çünkü bitmiş” derken, sıkıntılarının büyük olduğunu söyleyen bir diğer pazarcı ise; “Sabahtan beri 5 kutu maske sattım. Evime ne götüreceğim. Elektriğe %120 zam veriyorlar, sonra yüzde on düşürdük diyorlar, peki %110 ne olacak? Bir yağ olmuş 120 lira, bir tüp olmuş 260 lira.

Biz nasıl geçineceğiz, bize açıklasınlar? Bu ülkeyi böyle mi yönetecekler. Getirmek istedikleri sistem şu; dar gelirli, orta gelirli kalmadı, bir kısım daima muhtaç olacak, bir kısımda keyfini, sefasını rezidanslarda sürecek. En çok ezilen biziz, üst tabakaya hiçbir şey olmuyor, olan alt tabakaya oluyor” şeklinde konuştu.

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar ise şu şekilde konuştu;

-Pahalısı da var, ucuzu da var. 500 lira ile geldik bir poşetin içine koyduk gidiyoruz.

-Fiyatlara güç yetmiyor, fakir fukara mahvoldu. Kilosu 5 liradan aşağı hiçbir şey yok. Asgari ücret elektriğe, suya, mazota, benzine gitti. Fakir fukara aç, Allah yardımcısı olsun bu milletin.

-Fiyatlar çok yüksek, şikayetçiyiz. Fakir fukaranın Allah yardımcısı olsun. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here