Paskalya Bayramı Coşkuyla Kutlandı

0
369

paskalya ayini4Hıristiyan cemaatinin en büyük dini bayramlarından biri olan “Paskalya-Diriliş” Bayramı geçtiğimiz hafta sonu büyük coşkuyla kutlandı. Paskalya nedeniyle İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi, İskenderun Katolik Kilisesi ve Karasun Manuk Ermeni Kilisesinde ayinler düzenlendi.

Aziz Nikola Kilisesindeki ayini kilisenin ruhani lideri Dimitri Yıldırım yönetti. Çok sayıda Hıristiyan vatandaşların katıldığı ayine Müslümanlar da katılarak Paskalya coşkusunu paylaştı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği ayinde Peder Yıldırım, gelen kutlama mesajlarını da okuyarak mesaj göndererek sevinçlerine ortak olan bürokratlara teşekkür etti. Paskalya ayini sonunda, ayine katılanlar kilisenin salonunda hazırlanan kahvaltıda bir araya gelerek hem yumurta tokuşturdu hem de birbirlerinin bayramlarını kutladılar.

paskalya ayini5

Katolik Kilisesinde düzenlenen ayini de kilisenin ruhani lideri Peder Maksimilian Veres yönetti. Ayin sırasında verdiği vaazda paskalyanın anlamından söz eden Peder Veres cemaatin bayramını kutladı. Bayramın sadece Hıristiyan cemaatine değil tüm ülke ve dünya insanlarına hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Peder Veres, mesaj ve çiçek göndererek bayramlarını kutlayan bürokratlara teşekkür etti. İlahiler eşliğinde düzenlenen ayin sonrası cemaat kilisenin salonunda hazırlanan kokteyle geçerek birbirleriyle bayramlaştılar.

paskalya ayini6

Karasun Manuk Ermeni Kilisesinde düzenlenen ayini ise kilisenin ruhani lideri Avedis Tabaşyan yönetti. Tabaşyan cemaatin bayramını kutlarken bayramın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni etti. Ermeni Kilisesinde de yumurtalar tokuşuldu ve bayramın coşkusu söylenen ilahilere yansıdı.

Kiliselerde düzenlenen tüm ayinlere katılan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hıristiyan vatandaşların bayramlarını kutlarken, mutluluklarına da eşlik etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here