Özyiğit; “Sizler Bu Ülkenin Umudu ve Geleceğisiniz”

0
406

kaymakam öğrenciler5Sporcu Gençlerden Kaymakam Özyiğit’e Ziyaret

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 97. yıldönümü kutlama programı kapsamında; bir grup genç sporcu tarafından İlçemiz Kaymakamı Hasan Özyiğit’e nezaket ziyareti gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu ve beraberindeki Karate dalında Heval Genç ve Şamil Pilavcıoğlu, Tekvando dalında Hatice Çetinkaya ve Emrullah Korhan, Judo dalında Hilal Ekinci ve Menekşe Ekinci, Güreş dalında Zeynel Esendik ve Samet Musa Öğütçü olmak üzere çeşitli spor dallarında başarılar elde eden ve aynı zamanda İskenderun Gençlik Merkezi üyesi olan sekiz sporcu gencimiz İlçemiz Kaymakamı Hasan Özyiğit’i makamında ziyaret etti.

İlçemizdeki genç ve engelli sporculara gösterdiği ilgi, alaka ve duyarlılığından dolayı Kaymakam Hasan Özyiğit’e gençlik adına teşekkür ederek sözlerine başlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, bu ziyaretin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yıldönümü kutlama programı kapsamında nezaketen gerçekleştirildiğini belirterek, İlçemizdeki spor faaliyetleri ve gençlik haftası etkinlikleri hakkında bilgi sundu.

kaymakam öğrenciler6

Günün anlam ve önemine değinerek, kısa bir açıklama yapan Kaymakam Hasan Özyiğit; “19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Anadolu’nun bağımsızlık meşalesini yakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği bu müstesna günün 97. yıldönümünü gurur ve coşkuyla idrak ediyoruz. Türk milletinin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs 1919 tarihinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmesi de büyük ve derin anlamlar taşımaktadır. 19 Mayıs’ın gençlere bayram olarak armağan edilmesi, sizlere verilen değerin yanı sıra, Atatürk’ün ve onun şahsında milletimizin size olan inancını da ortaya koymaktadır. Çünkü sizler bu ülkenin umudu ve geleceğisiniz” diye konuştu.

Ziyaret dolayısıyla memnun olduğunu da ifade eden Kaymakam Özyiğit; bu müstesna hafta vesilesiyle; “Bize bu günü armağan eden Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve tazimle anıyor, gençlerimizin, sporcularımızın ve tüm halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here