Özel Güneypark Hastanesi Samandağlıların Hizmetine Açıldı

0
578

güneypark hastanesi1Vali Topaca; “Samandağ’da da Bu Hastane Bizim İşimizi Kolaylaştıracak”

Samandağ Özel Güneypark Hastanesi’nin açılışı geçtiğimiz günlerde görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, İl Sağlık Müdürü Sabahattin Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sağlık hizmetinin insan hayatında en çok ihtiyaç duyulan ve ertelenemeyen bir hizmet olduğuna vurgu yapan Hatay Valisi Ercan Topaca; “Bu boyutu ile bütün dünyada devletler, bu hizmeti  gerek kendisi gerek özel sektör yapsın ayrıntılı bir şekilde düzenliyor. Bu hizmetlerde herhangi bir aksama olduğu takdirde toplumda huzursuzluk başlar, insan hayatı tehlikeye girer. Onun için yöneticiler olarak bu hizmeti çok önemsiyoruz. Sağlık hizmetlerini gerek kamunun gerekse özel sektörün en güzel şekilde sunması için gerekli bütün tedbirleri alıyoruz” dedi.

Özel sektörün sağlık alanında gelişmesini ve yatırım yapmasını desteklediklerini ifade eden Vali Topaca; “Devletin her alanda yeterli yatırımı yapması her zaman mümkün olmuyor. Bu hizmetin özel sektör tarafından da destekleniyor olması ve yükün bir kısmının alınması devletimizin işini kolaylaştırıyor. İnşallah Samandağ’da da bu hastane bizim işimizi kolaylaştıracak. Biz de arkadaşlarımızın daha rahat çalışması ve sizlere daha güzel hizmet vermesi için gereken kolaylıkları gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz” dedi.

Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik ise; “Bu hastane ilçemizde sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağı gibi ilimizde yaklaşık 250 kişiye istihdam sağlayarak özel işletme olarak en büyük işveren konumundadır. İlçemizde sağlık hizmetlerini bir devlet hastanesi bir özel hastane, 2 özel poliklinik ve 17 aile sağlığı merkezi sunmaktadır. Bu kurumlarımızda çalışan hekim sayısı 114, çalışan yardımcı personel sayısı ise 446’dır. İlçemizde hekim başına düşen hasta sayısı ise 1038’dir. Hastanemizin verilen sağlık hizmetlerine olumlu katkılar sunmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

güneypark hastanesi2

Hastanenin sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırdığını ifade eden Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir; “Fikir olarak daha tartışma aşamasında iken bile bizi çok heyecanlandıran bir projeydi. Samandağ’da ilk defa bu büyüklükte bir eser ortaya çıkıyor. Bu işin mutfağında çalışacak doktor arkadaşlarımızın emekleri, çalışmaları ve dayanışmaları var. Onları tebrik ediyorum. Bu hastane kardeşlerimizin evine aş götüreceği bir yer olacaktır. Bu boyutu ile ayrıca değerli buluyorum. Biz bu yatırımları sadece sağlık alanında değil her alanda bir birliktelik olarak görüyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürü Sabahattin Yılmaz, sağlık hizmetlerinin dünyada her geçen gün kademe kademe ilerleme kaydettiğini belirterek; “Sağlık hizmetleri teknolojik imkanlar, personel altyapısı ve gelişen bilim ile birlikte her geçen gün bir adım ileriye taşınmaktadır. İlimizde şu an açılışı için bulunduğumuz hastanenin de katkıları ile yatak sayımız 3 bin 68 yatağa ulaşmıştır. Yatak sayımızın yaklaşık %35’ ini ilimizdeki 11 özel hastanemiz oluşturmaktadır. Memnuniyet ile belirtmek isterim ki son bir buçuk yıl içerisinde ilçemizde hizmete giren 1 adet 112 istasyonuna ilave 2 istasyon eklenmiş, ayrıca yaz sezonunda da motorize ekiplerimiz Samandağ ilçemizde 4 acil sağlık ekibi olarak hizmet vermektedir. Sağlık hizmetlerinin mevcut hastanemizin ilimize sağlayacağı katkılar ile birlikte çok verimli ve kaliteli olacağını ümit ediyorum. Hastanemizin özelde ilçemize genelde ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Hatay Valisi Ercan Topaca, hastanenin kurulmasında katkıda bulunanlara plaket takdim ederek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Daha sonra Vali Topaca ve protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini keserek hastaneyi gezdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here