Öz Çelik-İş Sendikasından Hak Arayışı

0
21

Öz Çelik-İş Sendikası Genel Merkezi, Yolbulan Grevinin 36. gününde düzenledikleri mitingle alın terinin karşılığını almak için mücadeleye devam edeceklerini kamuoyuna haykırdı…

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Çelik-İş Sendikası’nın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Yolbulan Demir Çelik tesisleri önündeki grev toplanma alanında işçi ve ailelerinin de yoğun katılım sağladığı bir miting gerçekleştirdi. Mitinge, sendika yöneticileri ve Dörtyol Belediyesinin Cumhuriyet Halk Partili Başkanı Bahadır Amaç da destek verdi.

Yolbulan Demir Çelik Tesisleri önünde, işçilerin aileleri ile birlikte destek verdiği mitingde konuşan Öz Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Güngör, 36 gündür 50 derece sıcağın altında olduklarını belirterek; “Bizim tek hedefimiz var. Alın teri ve emeklerimizin karşılığından başka bir şey düşünmüyoruz. Alnımızın ve emeğimizin karşılığını istiyoruz. Onun için diyoruz ki, ‘Emek en yüce değer’ Allah’ın izniyle kazanana kadar buradayız” dedi.

Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ise sıcağın altında emeklerinin karşılığını almak için burada olduklarını vurgulayarak; “Bu devran böyle gelmiş, böyle gitmez. Sömürü zulüm devam etmez! Bu grev sonuna kadar devam edecek. Üretmek istiyoruz, kazanmak, kazandırmak istiyoruz, onun için toplandık. Bize reva görülen ücret teklifinin eğer bir benzeri bu bölgede varsa, ben özür dileyip buradan ayrılacağım ama maalesef…

Fabrikamızın kötü gününde yanında olduk. Üretiminde gece gündüz yanında olduk. Fabrika, ihracat, üretim, bu bölge, bu ülke bizim! Üretmeye devam edelim dedik ama dediler ki hayır! Bizim istediğimiz şekilde çalışacaksınız, bizim verdiğimiz paraya razı olacaksınız dediler. Dedik asla ve kata, Öz Çelik-İş’in tarihinde böyle bir duruşa saygı göstermek olmamıştır ki, bundan sonra olsun!” şeklinde konuştu.

Masadan kalkmayacaklarını ancak masayı devirmeyeceklerini de kaydeden Değirmenci; “Üretim, ihracat, katma değer önemlidir. Üretmek için sonuna kadar pazarlığa devam edelim dedim. Olmadı, ben devreye girdim. Aynı tavır, aynı duruş bize de sergilendi. Ne yapaydık? 40 derece sıcak var diye, teklif edilene evet mi diyeydim. Her biri yetişmiş, kalifiye olmuş eleman. On yıllık kıdem ortalaması olan çalışana ne istedik biz? Gökteki yıldızları talep etmedik. 30 bin liranın üzerinde bir talepte bulunduk. Ama bize teklif edilen, 25 bin lira! Var mı bunun bir ölçüsü, ayarı, dengesi?

Öz Çelik-İş’i tanımayanlar, iyi tanısınlar. Öz Çelik-İş varlığını sizden alır. Gücünü işçiden alır, mücadelesini işçiye güvenerek verir. Bu mücadeleyi biz size teklif ettiğimizde, ‘Sendika nerede, biz oradayız’ dediniz. İşte sendikada burada, siz de buradasınız. Ölmek var, dönmek yok! Biz bu yola baş koyduk, bu grev Türkiye’nin namusu, sendikal yasanın, Hak-İş’in, Öz Çelik-İş’in, buradaki üyelerimizin namusudur” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here