“Oyunları Açığa Çıkarabilmek İçin İhaleyi Erteledik”

0
84

belediye toplantı2Belediye Başkanı Dingil, 3 Nolu Sosyal Tesisin İhalesi ile İlgili Konuştu…

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 3 Nolu Sosyal Tesisin ihale edilmesine tepkiler gelmesinin ardından dün belediye binasında bir basın toplantısı düzenledi. 3 nolu Sosyal Tesis ihalesinin ileri bir tarihe ertelendiğini duyuran Başkan Dingil, bu erteleme ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenlediğini kaydetti.

Başkan Dingil; “30.07.2015 tarihli ihale öncesi Hatay İdare Mahkemesinin 2015/1803 esas sayılı dosyasına ait yürütmeyi durdurma kararı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 30.07.2015 tarihli ve 903 sayılı yazısı ile belediye başkanlığımıza ivedilikle ulaştırıldı. Ulaşan karar imzasız onaysızdır. Hatay İdare Mahkemesi’nin kararı Hatay Büyükşehir Belediyesi’nce tebliğ edilmek istenmiştir. Mahkeme kararlarının ne usulde tebliğ edileceği açıktır.

belediye toplantı3

Yapılan işlem kanuna aykırıdır. Tarafımızca yok hükmündedir. Ancak belediyemizce yapılan istişare sonunda Hatay Büyükşehir Belediyesince tertip edilen bazı hilelerin ortaya çıkarılması için ihalenin mahkeme süreci sonuna ertelenmesine karar verilmiştir” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesince akıl almaz kurgular planlandığını iddia eden Başkan Seyfi Dingil; “Hatay Büyükşehir Belediyesince 27.07.2015 tarihinde belediyemize yazılan yazı idare mahkemesine sanki bir devir tavsiye süreci varmış gibi lanse edilerek mahkeme yanıltılmıştır. Hukuka karşı bir sabotaj yapılmıştır. Mahkemenin delil toplamasını önlemek için 27.07.2015 tarihinde hem belediyemize yazı yazılmış hem de idare mahkemesine dava açılmıştır. İşte tüm bu oyunları açığa çıkarabilmek için ihale tarafımızdan ertelenmiştir” şeklinde konuştu.

belediye toplantı4

Hatay Büyükşehir Belediyesini sert bir dile eleştiren Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Bütün bunlardan daha da vahim olanı 3 nolu Sosyal Tesisin bulunduğu alan 24.03.2006 tarihinde 793 sayılı yazı eki 20.01.2006 tarihli ve 37 sayılı Maliye Bakanlığı olurları ile İskenderun Belediyesine devredilmiştir. İskenderun belediyesinin tasarrufundaki bir alanı milli emlaktan talep eden, milli emlağa yazdığı yazıyı İskenderun Belediyesine gönderen, yargıyı yanıltan bu zihniyeti kınıyorum. Hatay Büyükşehir Belediyesi bir derebeylik gibi yönetiliyor.

Yasal olarak hiçbir sakınca olmamasına rağmen eğer bugün biz bu ihaleyi yapmış olsaydık kamuoyunu manipüle edeceklerdi. Planlanan oyun bozulmuştur. Doğru kararı bağımsız idari yargı verecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here