Oy ve Ötesi Hatay İl Sorumlusu Sinem Şahpaz Yalçınkaya; “Oyunu Seven Saysın”

0
243

oy ve ötesi1Türkiye’de demokratik değerlere toplum olarak sahip çıkma kültürünün yerleşmesi için gönüllü bir bilinçlendirme ve sivil toplumu güçlendirme hareketi olarak doğmuş olan Oy ve Ötesi Hatay İl Sorumlusu Sinem Şahpaz Yalçınkaya, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde başladığı seçim gözlemciliği görevine tekrarlanan Yalova seçimlerinde, Ağustos 2014’te gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminde ve 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde devam ettiklerini kaydetti.

1 Kasım seçimleri öncesi açıklama yapan Yalçınkaya, 2014 Nisan ayında dernekleşerek tüzel kişilik kazanan Oy ve Ötesi’nin, tüm bu süreçte tarafsızlığını ve bağımsızlığını koruyarak, şeffaf seçimlerin sivil toplum tarafından sahiplenilmesi hedefi ile çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Oy ve Ötesi Derneği olarak, tüm siyasi oluşumlara eşit mesafede olduklarını kaydeden Yalçınkaya, 1 Kasım’da gerçekleşecek seçimler için çalışmalara başladıklarını ifade etti. Yalçınkaya; “7 Haziran genel seçimlerinde 46 ilde 55.000’in üzerinde gönüllü ile seçim gözlemciliği yapan dernek, 7 Haziran’da yakaladığı başarıyı tekrar yakalamak, verilen her oyun takipçisi olmak hedefiyle 1 Kasım seçimleri için gönüllü kayıtlarını almaya başladı. Seçim gözlemciliği yapmak isteyenlerin derneğin internet sitesine girerek sandik.oyveotesi.org adresinden kayıt yapmaları, 7 Haziran genel seçimlerinde görev almış gönüllülerin ise aynı adresten kayıt yenilemeleri gerekiyor.

Hatay’da da sandık başında olacak olan Oy ve Ötesi Derneği’nin Hatay’daki ilk eğitim toplantılarının ilki, 4 Ekim Pazar günü saat 13.00’te Hatay Tabip Odası’nda 17.00’de İskenderun Sosyal Haklar Derneği’nde gerçekleşti. Toplantılara katılım düzeyi oldukça yüksekti. Ancak unutulmasın ki; Sensiz Bir Kişi Eksiğiz. 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri’ne kadar Oy ve Ötesi Derneği’nin müşahitlik eğitimleri devam edecek ve duyuruları Facebook üzerinden Oy ve Ötesi Hatay sayfasından yapılacaktır. Tüm seçmenlerin oylarının peşine düşecekleri umuduyla herkesi sevgiyle selamlıyor ve Hataylı seçmenleri Oy ve Ötesi gönüllüsü olmaya çağırıyoruz. Oyunu seven saysın!” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here