“Oy Oranımız Önemli Bir Gösterge Olmuştur!”

0
140

hdp açıklama2HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Selçuk Sağlam’dan Seçim Değerlendirmesi

Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendiren Halkların Demokratik Partisi İskenderun İlçe Eşbaşkanı Selçuk Sağlam;  “Seçimi, sadece oy oranlarına bakarak doğru değerlendiremeyiz. Oy oranımız, değişim isteyen güçlerin varlığını ortaya çıkartması bakımından önemli bir gösterge olmuştur” dedi.

Tüm Türkiye halklarının yeni yaşam çağrısına el uzattığını kaydeden İlçe Eş Başkanı Selçuk Sağlam; “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde farklı partilerin adayları olmalarına rağmen statükocu bir anlayışla ülkeyi yönetmeyi amaçlayan, halktan kopuk ve sorunları çözme adına çaba sarf etmeyi değil de sadece iktidar avantajlarından yararlanma ve yararlandırma adına yarışa katılan adaylar dışında; çarpık sisteme dur diyecek bir anlayışı temsil eden partimiz, bu yarışa Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı aday göstererek, katılmıştır.

Bütün Türkiye halkları yeni yaşam çağrısına el uzatmıştır. Bu sonuç yeni bir demokratik, eşitlikçi, çoğulcu, özgürlükçü, siyasal ve ekolojist bir anayasa talebini ve ihtiyacını bir kez daha teyit etmiştir. Seçimlerde Türkiye’nin temel sorunlarını gündemleştirdiğimiz bir kampanya yürüttük. Bu nedenle sadece oranlara bakmak doğru değerlendirme olmaz. Alınan oy oranı umudun ve değişimin kazanımıdır. Oy oranımız, değişim isteyen güçlerin varlığını ortaya çıkartması bakımından önemli bir gösterge olmuştur.

HDP, işçilerin ve emekçilerin her ulustan, her inançtan, her kültürden ezilen ve sömürülen halkların eşitlik, özgürlük ve adalet için verdikleri mücadelelerin ilerletici gücü olup, söz yetki ve kararın halkta olduğu bir sistemde, ‘bu daha başlangıç mücadeleye birlikte devam’ diyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here